Kezdőlap » Családi élet » A hétköznapok szépsége

A hétköznapok szépsége

Jelenleg ma a statisztikák szerint, nagyon sok a tönkrement kapcsolat, a válás. Sokszor példálóznak felmenőink, hogy bezzeg az ő idejükben sokkal jobban megbecsülték egymást az emberek, kitartottak egymás mellett valóban jóban, rosszban. Tényleg ennyire megváltoztunk volna? Ennyire nem tudtuk az értékrendet átvenni és magunkkal vinni? A világ vált nagyon rohanóvá. Ma már nincs háztartástan, mert a tudomány annyit fejlődött és olyan rohamosan, hogy az iskolás évek nem elegendőek arra, hogy mindent megtanuljunk. Kevés időt töltünk a családunkkal és nem tanulunk meg okosan szeretni. Okosan szeretni, ahol az ember elfogadó, figyelő, törődő, de nem birtokló, nem erőszakos és főleg nem érdekmotivált. Rohan a világ, rohanunk mi is utána és az egészben egy élet rabszolgájává válunk, ha nem figyelünk.

Mindig azt mondják, hogy a szürke hétköznapok ölik meg a kapcsolatokat. De miért kell hagynunk, hogy a hétköznapok szürkék legyenek? Miért nem tesszük őket szebbé? Nagyon sokan csak alkalmakkor (névnap, születésnap, évforduló, ünnepek) lepik meg a kedvesüket. Pedig milyen széppé tenne egy közönséges szerda estét egy gyertyafényes vacsora. Esetleg egyik este együtt lehetne zuhanyozni, fürdeni a párunkkal gyertyafényben, beszélgetni egy kicsit összebújva a kádban. Esetleg egyik reggel korábban kelni és kávéval ébreszteni a kedvesünket, csak úgy, hogy szebben induljon a reggel. Vagy meghívni a „fiúkat” meccset nézni, párunk örülne egy ilyen gesztusnak. Valamelyik este esetleg randizni a párunkkal, ne csak mindig melegítőben lásson bennünket odahaza. Vagy egyik nap meglepni a kedvest egy apró, jópofa ajándékkal. Ha tudjuk, hogy a mikor ebédel és hol, esetleg meghívni ebédelni. Ha mi csomagoljuk az ebédet, valami aprósággal kedveskedni.

Kedves Hölgyeim! Főleg nekünk nőknek kell kreatívnak lennünk, hiszen a mi feladatunk a család egyben tartása. Mi teremtjük meg az otthont, ahova a párunkat szeretettel kell hazavárnunk. Legyen az otthonnak barátságos hangulata, ahova az ember szívesen érkezik haza. És ne felejtsük el, egy slampos, Zsiros hajú, nyűgös nőhöz senki nem szeret hazasietni. A mosoly, a szeretet, a csinos társ akkor is kijár egy férfinek, ha már meghódítottuk, hiszen meg is akarjuk tartani. A tiszta, rendezett, csinos külső nem csak azt utcára vagy a kollégáknak jár, hanem a társunknak is. És ahogy munkahelyre nem viszünk otthoni gondokat, úgy haza sem viszünk munkahelyi problémákat. A megoldandó feladatokat mindig a megfelelő helyen kell kezelni. Nagyon sok jó ötletet és sok boldogságot kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük