Kezdőlap » Betegségek » A herpesz és az otthoni praktikák a túlélésére

A herpesz és az otthoni praktikák a túlélésére

Egyértelmű, hogy mindenki, aki találkozott már a herpesszel, minél előbb szabadulni szeretne tőle. Sajnos, ha egyszer már megkaptuk a vírust, akkor annyit tehetünk, hogy nem hagyjuk figyelmen kívül a bizsergést, égető érzést, ami a kiújulásról árulkodik. Több jól bevált házi praktika is van, amit bevethetünk ellene, így visszaverve a támadást.

Nézzük csak, miről is van szó: az ajkakon megjelenő, fájdalmas, folyadékkal teli hólyagok, valamint a torokban és a szájüregben is jelentkezhető herpesz, amit a Herpes simpex-I vírus okoz. Ez egy olyan vírus, ami ha egyszer megtámadta a szervezetet, akkor később is kialakulhat, mert megbújik az érzőidegdúcokban és az idegek mentén jut a bőr felszínére. A száj körüli bizsergést követő 1-2 napban kialakulnak a hólyagok, amik megduzzadnak, megrepednek és nedvedzenek, majd később sebesedni kezdenek.

Kiújulás okai lehetnek:
• napfény
• stressz
• menstruáció
• legyengült immunrendszer
• kimerültség

Elsősegélyt nyújthat, ha jeget teszünk rá. Minél korábban kezdjük el, annál jobb, mert akár egy kisebb duzzanattal is megúszhatjuk a segítségével.
A fájdalom csillapítására az aszpirin is megfelelő, ami akár felére is csökkentheti az aktív stádiumot, ha naponta 150mg-ot alkalmazunk.

A vírus legyőzése:
• hasznos lehet a lizin nevű aminosav, mert megakadályozza a szaporodását. Szedjük a hólyag megjelenésétől a visszahúzódásig. Lizinben gazdag a bab, burgonya, hal, tojás, hús, tej, joghurt.
• citromfűolaj: gátolja az ajakherpeszt okozó vírus működését.
• a mirhakivonattal átitatott fülpiszkáló közvetlenül a herpeszt okozó vírust támadja, alkalmazzuk maximum naponta kétszer.
• keverjünk össze azonos mennyiségű teafaolajat és olivaolajat, és naponta kétszer, háromszor tegyük a herpeszre.
• amíg tart a fertőzés, naponta szedjünk kasvirágkapszulát, mert erősíti az immunrendszert.

A megelőzés is fontos. Tartózkodjunk az argininban gazdag ételektől, mert a vírusnak szüksége van rá a kialakuláshoz. Ilyenek a csokoládé, kóla, sör, borsó, olajos magvak, zselatin.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A túl sok alvás is beteggé tehet

A megfelelő mennyiségű alvás épp olyan fontos egészségünk szempontjából, mint az egészséges táplálkozás, és a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük