Kezdőlap » Egészséges életmód » A helyes légzés

A helyes légzés

Az egészséges élet első alapfeltétele a helyes légzés. A testünknek szüksége van friss levegőre, hogy egészséges és szép maradjon. A vérkeringés és a légzés nagyon szoros kölcsönhatásban van egymással. Az oxigénellátottságtól nagymértékben függ az idegsejtek működése. Ha kevés oxigént kap a szervezetünk hamarabb kifárad, kimerül, fejfájás és hasonló panaszok támadnak. Sajnos az emberek 80 %- helytelenül lélegzik, hiszen senki nem tanította a helyes légzést, ezt az iskolában talán csak az ének órán gyakorolják, illetve futólag a biológia órán tesznek róla említést. Már óvodás korban meg kellene tanítani a gyerekeknek a helyes légzést. Az lenne a természetes, ha légzéskor a has és a mellkasizom egyaránt részt venne.

A hasi légzést viszont elhanyagoljuk. Ezért, lihegünk, nyögünk, zihálunk. Gondoljunk az énekesekre,amíg mi percenként tizenhatszor lélegzünk ki és be, addig az énekeseknek ugyan ennyi idő alatt elég két-három ki és belégzés.Ez azért van mert mellkasát a megfelelő helyzetben tartja és ez biztosítja számára az ideális légzést. A helyes légzés tanulható. Az énekesek is így kezdik pályafutásukat, megtanulnak helyesen lélegezni. Ezt hívják légzéstornának.

Hogyan lélegezzünk helyesen. Nagyon fontos, hogy légzés közben rekeszizmunkat is működtessük,de ez csak akkor lehet, ha a hasizmunk ellazul.Ha hiúságból mindig behúzzuk a hasunkat,vagy szoros ruhát viselünk, amivel leszorítjuk azt,akkor a légzésünk elégtelenné válik.Menjünk el egy fitness terembe, és ne az erőgépekkel kezdjük, hanem kérjünk meg egy edzőt, hogy tanítsa meg a helyes légzést, és azt otthon is rendszeresen gyakoroljuk.
A helyes légzéssel a tartásunk, a petyhüdt arcbőrünk is feszessé válik.
A legjobb külső kozmetikai kezelés is csak akkor hatásos, ha a hatóanyagokat az élénk vérkeringés oda szállítja,ahol szükség van rájuk – ez a belső kozmetika szerepe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük