Kezdőlap » Divat és szépség » A hejes hajmosás

A hejes hajmosás

Normális körülmények között elég lenne kéthetente hajat mosni, a zsíros hajat pedig hetente. manapság ennél gyakrabban mosnak az emberek hajat, heti 2-3 alkalommal. Természetesen csak az, aki egy kicsit is ad az ápolt külsőre.
Valamikor, míg fel nem találták a szintetikus samponokat egyszerűen szappannal mostak hajat. Ez nem volt rossz, de a szappanban lévő zsírsavak egyesültek a vízben lévő mésszel,így a hajon egy finom réteget alkottak, amitől az fénytelenné és tompává vált.
Ma szintetikus samponokat használunk különböző illatokban, különböző hajtípusokra, és különböző összetevőkkel. Van zsíros hajra, korpásra, festettre,érzékeny fejbőrre és még sorolhatnám. Csak győzzük kiválasztani a nekünk megfelelőt. Ebben kikérhetjük fodrászunk tanácsát.

A samponok szintén zsírtalanítják a hajat,de megőrzik a csillogását és a speciális összetevőktől, még más hatásokat is elérhetünk, ugyanis a hajnak tisztának kell lennie, úgy, hogy valamennyi zsírt azért megőrizzen, ami biztosítja a hajlékonyságát. Ez tulajdonképpen zsír csere, a test saját zsírját eltávolítjuk és helyette testtől idegen zsírral ápoljuk a hajunkat.
Hogy a por egy részét eltávolítsuk, még a mosás előtt keféljük át hajunkat, majd öblítsük le.

A sampont mindig hígítsuk fel vízzel, mert ha töményen visszük fel zsírtalanító hatása túl erős lenne. A sampont jó alaposan masszírozza a fejbőrbe. Zsíros hajnál ez nem ajánlott, mert az erős masszírozás fokozza a faggyúmirigy termelődését.
Ezután öblítünk, és újra samponnal mosunk, a harmadik öblítéssel teljesen kimossuk a hajunkból a sampon maradékát is.
Mielőtt bármilyen hajrögzítőt felvinne a hajára, jó alaposan fésülje és kefélje meg a haját.
Egészségesebb lenne ha hajunk természetes úton száradna meg, de erre manapság nincs idő, ezért a hajszárítót mindig langyos fokozatba állítsuk, ne égessük meg a hajukat.
A gyönyörű ,frissen mosott hajjal indulhatunk is bárhová.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük