Kezdőlap » Hotel » A hegyi kisváros: Brixlegg

A hegyi kisváros: Brixlegg

Brixlegg egy igazán régi, nem túl nagy település, melynek a neve jól jellemzi a kisvárost, hiszen kicsi hegyi települést jelent. Budapesttől Brixlegg körülbelül 650 kilométerre van, és mivel nem nagy a távolság, ezért ide egyszerűen eljuthatunk autóval, vagy busszal is. Hogyha innen szeretnénk még tovább utazni, akkor könnyedén juthatunk el Münchenbe, mely csak 122 kilométerre fekszik tőle.
A helyi lakosok már a középkortól kezdve rézbányászatból éltek, és vannak olyan rézbányász üzemek, melyek még a mai napig működnek itt, ezen a kis településen a hegy szívében. Habár itt szinte minden a bányászatra emlékeztet, azért néhány látnivaló is található a kicsi utcákban. Fontos a helyiek számára a Pfarrkirche Unserer Liebenfrau templom, egy kereszt kápolna, a Kreuzkapelle, amely még a középkorból maradt fenn.

Habár itt nem sok szállás van, azért néhány panzió, és vendégház is akad, ahol meg tudunk szállni, például a Gasthof Heilbad Mehrn, a Gasthof Holzalm, és a Pension Haberl. Hogyha itt nem találnánk mégsem megfelelő szintű szállást, akkor a közeli települések felé kell vennünk az irányt, például a 2 kilométerre található Rattenbergbe, Münsterbe, vagy a 3 kilométerrel arrébb fekvő Kramsachba. Ezt a kis települést azoknak a turistáknak ajánlják, akik szeretik a túrázást, és a nyaralásuk alatt inkább a pihenést kedvelik, és nem az aktív kikapcsolódást, mivel itt nem sok lehetőség van a szórakozni vágyó vendégek számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük