Kezdőlap » Fitnesz » A hátúszás pozitív hatásai

A hátúszás pozitív hatásai

A hátúszással gyorsabb sebességgel haladhatunk a vízben, mint a többi úszásstílussal. A kezdők számára a hátúszás egyszerűen megtanulható: a test lebeg a vízen, így nagyobb lendületet kap a mozgástól. Ezenkívül, mivel az arc kint van a vízből, az úszó könnyebben kap levegőt. Azok számára, akik hátfájással, vagy gerincproblémákkal küszködnek, kitűnő választás a hátúszás, mivel kíméli a gerincoszlopot. Az úszás ízületkímélő mozgásforma, ezért azoknak is ajánlott, akik súlyproblémákkal küszködnek.

A hátúszás jót tesz a szervezetünknek. A mozgás erősíti a szívet, és az érrendszert, javítja a vérellátást, és kímélő módon edzi az izmokat: az úszás a kéz, és a láb izmait egyaránt megdolgoztatja. A kezek mozgása adja a haladáshoz szükséges lendületet, a lábak gondoskodnak a test stabilitásáról. A lábmunka elsősorban a felső combot veszi igénybe. A nyakizmok, a váll, a has, és a mellizom egyaránt dolgoznak a hátúszás során. Azok az emberek, akik gyakran éreznek izomfeszülést ezeket a területeken, a rendszeres hátúszással megelőzhetik a panaszokat. A kéz-, és a lábmunka összehangolása, koordinálása gyakran nehézségekbe ütközik. A megfelelő bemelegítő gyakorlatok megoldhatják ezt a problémát.

A lábmunka gyakorlással javítható, ha a kezeket a fejünk mögött összefogjuk, és csak a lábunkkal mozgunk. A hátúszás során a medencének nem szabad túl mélyre süllyedni a vízben. Próbáljunk meg néhány hosszt leúszni úgy, hogy csak a láb mozog, a kezeinket nem használjuk. A gyakorlat segíthet kialakítani a megfelelő koordinációt, illetve a biztonságérzetet a hátúszáshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük