Kezdőlap » Divat és szépség » A haj korpásodásáról

A haj korpásodásáról

Akinek haja van, korpája is van. Mindenkinek.
Most azonban nem az enyhe korpásodásról beszélünk, ez szinte észrevehetetlen.
Az erős korpásodás, viszont fontos kozmetikai probléma. Megfékezésére néha elég az egyszerű higiéniás eszközök használata, más esetekben, viszont ellenáll minden kezelésnek.
Ha nagyon erős a korpásodás, akkor bőrbetegséggé fajulhat ugynevezett szeborreás bőrgyulladás, és rendkívül nehéz gyógyítani. Ráadásul erős hajhullással is járhat.
A szeborrea az a gyakran örökölt tulajdonság, hogy a faggyúmirigyek tevékenysége intenzívebb és hajlamosak elszarusodni.
A száraz szeborrea kialakulását befolyásolják a hormonhatások, az anyagcsere és sok egyéb körülmény. Vannak, akik akkor szenvednek erősebb korpásodásban, mikor az egészségük nincs rendben. Ezekből arra lehet következtetni, hogy kimerültség, idegesség, depresszió és más beteges állapotok erősebb kiválasztásra ingerlik a faggyúmirigyeket, bár a tudomány még nem rendelkezik kétséget kizáró bizonyítékokkal ezek elfogadásához.
Van nagyon sok makkegészsége, lelki zavarokkal nem küzdő ember, akiknek egyetlen problémájuk a megmagyarázhatatlan hajkorpa.
A korpásodás elleni küzdelem, speciális ismereteket követel. Kizárólag orvos szabhatja meg a tennivalókat.
Bár az üzletekben már rengeteg korpásodás elleni sampon kapható, ez mégsem szünteti meg teljesen ezt az állapotot. Hogy az orvosi tanács a helyes út, erősítsük meg azzal is, hogy a szeborreás bőrgyulladást néha a hajfesték, vagy egyszerűen a haj erőteljes fésülése vagy kefélése is előidézheti. Ilyen esetekben, a betegség kezdetben korpásodás nélkül jelentkezik. Azonban mégis abnormális tünete az erős korpásodás. Ilyenkor a korpa még nem fehér és száraz, hanem sötét és olajosnak tűnik. Sajnos a betegség túlterjedhet a haj határán a homlokra, arcra, fülre, nyakra is.
Ezért ha korpásodás tüneteit észleljük, nem elég a fodrászunkhoz fordulni tanácsért, hanem mindenképpen keressünk fel mielőbb egy bőrgyógyász, aki tudásához mérten segíthet rajtunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük