Kezdőlap » Egészséges életmód » A gyümölcsfogyasztás 40%-kal csökkenti a szívbetegségek kockázatát

A gyümölcsfogyasztás 40%-kal csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Létezik egy csomó bonyolult tanács arra, hogyan éljünk hosszú, egészséges életet. Van, amelyik úgy hangzik, hogy: kocogj 4,8 kilométert egy nap, kövess szigorú diétát, aludj 7,9 órát minden éjszaka, szedj multivitamint kalciummal, és dönts le egy pohár vizet rögtön ébredés után. Hát hűha.
Ez csak vicc. De igazából, ez tényleg zavaró. Azonban egy tanulmány tanácsa roppant egyszerű: egyél gyümölcsöt minden nap, és jelentően csökken a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázata, akár 40%-kal.

Kínai kutatók hat évig közel félmillió ember adatait vizsgálták, akik kórtörténetében korábban nem volt jele szívbetegségnek. Gyümölcsfogyasztásuk alapján öt különböző kategóriába sorolták őket: soha, havonta, heti 1-3 nap, heti 4-6 nap, valamint naponta. Mint kiderült, azok, akik naponta fogyasztanak gyümölcsöt, jelentősen csökkentették a szívbetegség, és a stroke kockázatát, mint azok, akik soha nem ettek ezekből a finomságokból, valahol 25 és a 40% között.

„Adataink világosan megmutatják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak gyümölcsöt, azoknál jelentősen lecsökken a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. – mondja Dr. Huaidong Du, kutató. „És nem csak annál csökkennek a veszélyek, akik rengeteg gyümölcsöt esznek. A tesztek azt mutatják, hogy a kevés gyümölcs is előnyös, mint ha egyáltalán nem eszünk belőlük.”

Ezen felül a kutatók azt is megállapították, hogy azok, akik ettek gyümölcsöt, alacsonyabb a vérnyomása és a teljes halálozási arány is. A halálozás kockázata 32%-kal csökkent a napi szinten fogyasztók között. Az átlagosan elfogyasztott gyümölcsadag körülbelül 150 g. Nem sok.

Igazán fontos tehát minél több gyümölcsöt enni, és az íze és nagyon jó. Ez a legegyszerűbb dolog a világon! Szóval, gyerünk! Dobj be néhány áfonyát az esti snack helyett, vagy ragadj meg egy almát, ahogy kilépsz az ajtón munkába menet. Ne hagyd ki! Ez a tanács nagyon könnyen betartható!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük