Kezdőlap » Gyógyszerek » A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

Döbbenten látom reggel és este, hogy szívbeteg édesapám számra pontosan 16 féle gyógyszert visz be szervezetébe. Elgondolkodtató, hogy 1987-től egészen a 2000-es évek elejéig bőven elég volt 3 féle gyógyszert szednie. A rohanó világ, a “mindenre jó a gyógyszer” lenne a magyarázat?

Igen, megváltozott a világ; régen elképzelhetetlen volt, hogy nem gyógynövényekkel gyógyulnak az emberek. Környezetünkben ezer számra találhatunk olyan növényeket, amelyekkel panaszaink enyhíthetőek és kezelhetőek. Mondhatjuk, hogy sokkal egyszerűbb a gyógyszertárból készen megvenni a mérgező anyagokkal teletömött szemecskéket, mint kimenni a mezőre és gyűjtögetni, ahogyan azt őseink is tették. Pedig ha belegondolunk, mennyivel egészségesebben élhetnénk. Persze csak akkor, ha nem közvetlenül útszakasz mellől gyűjtjük gyógynövényeinket, hiszen az autók által kibocsátott szén-dioxid károsítja azok minőségét.

A gyógyszeripar nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdő páciensekből tesz szert haszonra, a legnagyobb bevételt a pszichés betegségben szenvedők adják. Hiszen ha valaki eljut pszichiáterhez, szinte 100% bizonyossággal állítható, hogy minimum két recepttel hagyja el a rendelőt. Az antidepresszánsok fogyasztása lassan népszokássá válik. Kicsit rossz a kedvünk? Hangulatunk ingadozó? Ingerültek vagyunk? Nem mindenre megoldás a gyógyszer!

Lelki betegségeink gyógyszer nélkül meditációval, autogén tréninggel, sporttal és terápiával orvosolhatók. Sőt a gyógyteák is sikerrel alkalmazhatók stressz, szorongás és álmatlanság csökkentésére. Érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A köptetők

Feladatuk a köhögés, a köpetürítés megkönnyítése. Ezt a tapadós nyák folyóssá tételével, illetve a nyálelválasztás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük