Kezdőlap » Egészséges életmód » A “gyógyító” szolárium

A “gyógyító” szolárium

Az ókori Egyiptomban már több olyan tudomány kutatásra és eredményre derült fény, mely bizonyította azt, hogy a napfény jótékony hatású. A tudomány folyamatos fejlődése ennek a „ténynek” és kutatásnak is elejét vette, s egyre több érvet sorakoztatnak fel napjainkban is a napsugárzás, a napfény mellett. Egy dán orvos, Dr. Niels Rybert Finsen (1860-1904) volt az, aki a mai szolárium elődjét megalkotta, s ezzel utat engedett a mesterséges napfény térhódításának. Az akkori gépezetet még gyógyászati célokra használták fel és fejlesztették, s működése az UV sugárzás mesterséges előállítását eredményezte.

Ezeket az úgy nevezett „gyógyszoláriumokat” laboratóriumokban tesztelték és próbálták tökélyre fejleszteni. A dán orvos alkotta eszköz több betegség megakadályozásában, valamint számos kór tüneteinek csökkentésében játszott szerepet.

Természetesen a csövek, lámpák, melyek a fényt bocsátották ki, nem a mai csövekhez hasonlítottak. A kezelt területeket húsz-negyven percig kezelték, egy-egy felületre, részre összpontosítva. Az eredmények magukért beszéltek, s már akkor is bizonyítást nyert, hogy az UV sugárzás többféle betegség gyógyítására is használható. Tehát nem csak szépészeti „beavatkozás”, hanem gyógyító hatású is a sokak által károsnak vélt szoláriumozás. Szervezetünk D3 vitamin termelésének helyes és megfelelő minőségében és a vitamin mennyiség termelésében is rettentő nagy szerepet játszik. Jó még bőrproblémák, depresszió, érrendszeri megbetegedések ellen is, de a napjainkban egyre gyakrabban előforduló halálos kór, a rák néhány fajtájának kialakulását is nehezíti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük