Kezdőlap » férfi póló » A galléros póló

A galléros póló

A férfiak ruházatában gyakran előfordul a póló. Ezt a szót gyakran nem csak arra a ruhadarabra használjuk, amelynek tényleg ez a neve. A póló, ugyanis, úgy, mint az ing, galléros. Gomb is van rajta, rendszerint három. Tehát most kizárólag a valódi nevének megfelelő viseletről lesz szó.

Ezt a gallérral ellátott inget eredetileg sportoláshoz használták, ezért anyaga kellemes, pamut volt. Ez a sport pedig a lovas póló volt, ami egy labdajáték.

Természetesen a fazonja is sokat változott, hiszen ma már közkedvelt utcai viseletté vált. Változott a bősége, hiszen már nem a bő, hanem a testhez simuló a divatos. A kezdetben csak fehér színű pólók különböző divatos színűvé, vagy mintássá váltak, sőt a legváltozatosabb díszítéseket is megtalálhatjuk rajtuk. A rövid és a hosszú ujjú póló egyaránt megtalálható.

Érdekes, hogy kezdetben monogramos pólókat hordtak a férfiak, aztán inkább a gyártó cég márkáját kezdték feltüntetni. Ki hinné, hogy ez is már majdnem kilencven éve volt!

Tehát ez a sportoláshoz szánt felsőruházati cikk beköltözött a férfiak alap ruhatárába. Anyagától, szabásától és színétől függően lehet hordani hétköznapokon farmerhez, vagy éppen öltönyhöz is. Talán a póló és a zakó kombinációjakor került a nyelvünkbe a sportosan elegáns kifejezés. Ugyanakkor megtartotta eredeti funkcióját is, hiszen bármilyen sporthoz tökéletesen megfelel.

Vigyázni kell, hogy kellő gonddal válasszuk ki a színt, a mintát: mindig vegyük figyelembe, tehát a célt, amire használni szeretnénk. Testalkatunkhoz illő szabásvonalat keressünk, és ha kiemeli a nyakunkat, akár felhajtható a gallérja, hiszen eredetileg is így viselték!

Olcsó és kiváló minőségű férfi pólót keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyiket viseljem (férfi póló)?

Az erősebb nem többsége szereti a laza öltözködési módot. Vannak viszont, akik csak ingben tudják …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük