Kezdőlap » Fogyókúra » A futás mint zsírégető

A futás mint zsírégető

Érdemes a futást választani abban az esetben, ha meg szeretnénk szabadulni a plusz kilóinktól, hiszen bárki alacsony költség mellett elkezdheti, ugyanis nem kell mást beszerezni csak egy jó futócipőt.
Amennyiben valaki még csak kezdő futó, érdemes nagyon lassan futni szinte csak sétálni, majd fokozatosan gyorsítani a tempót. Természetesen nem a gyors futás a cél akkor, ha le akarunk dobni néhány kilót. Ügyelnünk kell arra, hogy legalább harminc percet folyamatosan fussunk, és a leghatékonyabban akkor tudunk eme mozgással zsírt égetni, ha a pulzusunk a 120-140-es tartományban mozog. Természetesen nincs szükség azonnali pulzusmérő óra beszerzésére, hiszen mi magunk is könnyen meg tudjuk tanulni, hogy mikor futunk olyan tempóval, hogy még abban a tartományban maradjunk, hogy a zsírégetés optimális legyen. Amennyiben futás közben még jól tudunk beszélni, akkor, az biztos jele annak, hogy a zsírégető tartományban vagyunk.
Mind e mellett fontos lenne futás előtt alaposan bemelegíteni, hiszen nemcsak, hogy az esetleges sérüléseket tudjuk így megelőzni, de a nyújtó gyakorlatok hozzájárulnak ahhoz, hogy ne legyen izomlázunk.

Megkönnyíti a helyzetünket, az, ha készítünk egy rövid edzéstervet és talán erőt meríthetünk abból a feljegyzésekből is, amit a tervbe feljegyzünk nap, mint nap, hiszen kitartásunk növekszik az eredmények láttán, hogy igen, lefutottuk a napi adagot. Ki kell hangsúlyozni, hogy a rendszeresség elengedhetetlen a siker szempontjából illetve nem árt odafigyelni az étkezésre is a gyorsabb zsírégetés céljából.

Természetesen a futás az mellet, hogy olcsó sport, bármikor és bárhol végezhető. Ha a barátok nem érnek rá, mi magunk is kellemes órát tölthetünk futva a szabadban és pozitív mellékhatásként szépen leolvadnak rólunk a felesleges kilók.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük