Kezdőlap » Egészséges életmód » A fokhagyma kúra

A fokhagyma kúra

Az őszi hideg idő beköszöntével érdemes az szervezetet erősíteni, méregteleníteni. Erre számos kúra ismert, ezek közül az egyik módja lehet a fokhagyma kúra. A fokhagyma kúra segít megerősíteni az immunrendszert. A fokhagyma immunerősítő tulajdonsága már évszázadok óta ismert. A benne található vitaminok és antioxidánsok növelik a szervezet ellenálló képességét, emellett az érelmeszesedés elkerülésére és annak gyógyítására is megfelelő a kúra.

A fokhagyma kúrához a következő alapanyagok szükségesek: 33 dkg megtisztított fokhagyma, 3 dl. 96 %-os alkohol. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, majd fokhagymaprésben szétnyomjuk. Ezután összekeverjük a 3 dl 96%-os alkohollal, amiben tíz napig lezárt üvegben áztatjuk. Amíg a fokhagyma pép ázik, naponta legalább egyszer kicsit rázzuk fel, ezáltal serkentjük a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását. A tíz nap elteltével a fokhagyma pépet tiszta ruhán át leszűrjük egy tisztára mosott üvegbe. Egy tömény, ragacsos fokhagyma kivonatot kapunk.

Ezt a kivonatot kúraszerűen kell fogyasztani. A kúra alatt a kivonat mennyiségét folyamatosan emeljük 3×25 cseppig. A fokhagyma cseppeket étkezés előtt kell meginni vízben, gyümölcslében, vagy kevés tejben, úgy hogy minden étkezésnél egy cseppel emeljük az adagot. Így a 11. napra elérjük a 25 cseppet. Ezután az immunerősítő kúrát addig csináljuk, amíg az előre elkészített oldat el nem fogy. Fontos, hogy a kúra alatt emeljük fel szokásos napi vízfogyasztási adagunkat minimum 2,5 literre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük