Kezdőlap » Növények » A fokhagyma gyógyító hatásai és /hogy gondozd?

A fokhagyma gyógyító hatásai és /hogy gondozd?

A fokhagyma világszerte jól ismert növény a konyhákban is, mivel nem kell nagyon sok törődés hozzá, de nagyon szép termést hozz.

Gyógyító hatásai: vértisztító, vérnyomáscsökkentő és még az emésztésünket is segíti.

A fokhagyma még a rákot is leküzdi!

Mivel a fokhagymában magas antibiotikumot tartalmaz így a ha rendszeresen fogyasszuk segítheti a rák kialakulását vagy elpusztítását. De emellett a koleszterinszintünket és a vérnyomásunkat is csökkenti. Ha naponta legalább 1-gerezd fokhagymát eszünk akkor csillapítja a mell, prosztata és gyomor panaszainkat.

Akadályozza a érelmeszesedést is!

Gátolja a mész szerű anyagok lerakódását az érfalon.

Immunrendszer erősítő:

A fokhagyma majdnem mindegyik baktériumot elűzi tőlünk. Persze ha csak rendszeresen fogyasszuk. De még a gombáknak a tovább terjedését és fertőződését is megakadályozza!

Hogy termezd a fokhagymát?

Európában jelentősen a fokhagymát a gyógyító hatásáért, és mivel a konyhákban fűszernövényként is jól elfér azért termesztik.

A fokhagyma hőigénye:

A fokhagyma amikor még növekedésben van akkor változnak a hőigényei. Amikor még kicsi jól eltűri a hideget de amikor már megnőtt akkor már igényli a meleget! Amikor már elérte a kifejlett időszakot akkor már minimum szüksége van a 25
fokra.

Hogyan öntözd a fokhagymát?

A fokhagyma nem igényel sok vizet de egyenletes vízadást igényel. Ha jó nagy termést szeretnénk akkor nyáron rendesen öntözzük! Hetente kb. 3-4 alkalommal öntözzük meg!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük