Kezdőlap » Fogyókúra » A fogyás fejben dől el

A fogyás fejben dől el

A fogyással kapcsolatban általában a rendszeres testmozgás, és az egészséges étkezés jutnak eszünkbe. Ezek nélkül természetesen nem megy. Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy a testsúlycsökkentés csak annak sikerülhet tartósan, aki mentálisan is felkészül rá.

Ahelyett, hogy elérhetetlen célokat tűznénk ki magunk elé, értelmesebb választás a kisebb lépésekre fókuszálni. A túl magas követelmények erős nyomást, majd csalódást idézhetnek elő, és negatív hatással lehetnek a fogyókúra sikerére. Akinek a futás nehezére esne, kezdje a testmozgást tempós sétával, majd néhány perces futóedzésekkel: a teljesítménynövekedés motivációt jelent. A szervezetünk számára is könnyebb, ha lassan, fokozatosan kezdjük el terhelni. Ugyanez érvényes a táplálkozásra: a drasztikus diéták helyett ajánlott fokozatosan csökkenteni étrendünk kalóriatartalmát.

Ne tiltsunk meg magunknak egy élelmiszert sem: a tiltás csak azt eredményezi, hogy többet gondolunk rá, és erősebb késztetést érzünk az elfogyasztására. Időnként, mértékkel megengedhetjük magunknak a kalóriában gazdagabb kedvenceinket is.
Ha el tudjuk kerülni a stresszhelyzeteket, a fogyókúra is könnyebb.

Miután megszabadultunk a felesleges kilóktól, egy újabb feladat következik: a súlytartás. Ha az eddigi étrendünket, szokásainkat következetesen be tudjuk tartani, az elért testsúly megtartásával sem fogunk nehézségekbe ütközni. Egy idő után a tudatos étkezés, az egészséges életmód szokássá válik, és például a csokoládé helyett automatikusan a gyümölcsöket választjuk. Miután elértük a vágyott testsúlyt, ne álljunk mindennap mérlegre. A kisebb, mindennapos súlyingadozás teljesen normális, azonban az, ha minden egyes felszedett dekagrammot számon tartunk, elbizonytalaníthat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyerekek súlyára tett megjegyzések károsabbak, mint gondolnánk

A gyermek számára fontos mások véleménye: a súlyával kapcsolatos negatív megjegyzések rendkívül káros következményekkel járhatnak. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük