Kezdőlap » Hotel » A Fidzsi-szigetek látványosságai

A Fidzsi-szigetek látványosságai

A Fidzsi-szigetek egy hatalmas, 322 szigetből álló szigetcsoport, amely közül csupán 10 sziget lakott, Új-Zélandtól 2000 kilométerre található. A szigetek többnyire vulkanikus eredetűek, de vannak olyanok is, amelyek korallzátonyok csupán. Fidzsi fővárosa Suva, a szigetek legmagasabb pontja pedig a Mount Victoria, amely 1323 méter magas, és a helyi mendemondák szerint, hogyha lehet a hegycsúcsot látni, biztosan esni fog.

Az országban a legfőbb gazdasági ágazat a feldolgozóipar, ahol cukornádat hasznosítanak, azonban jelentős még a bányászat is, valamint az export, melynek tárgya lehet banán, hal, és kókuszolaj is. A legtöbb turista azért jön ide, mert a sziget híres az őslakosok vendégszeretetéről, strandjairól, és bazárjairól is. A legtöbb ide érkezőt a helyi lakosok egy ún. tambuával ajándékozzák meg, ami egyfajta kézzel készített amulett. A Fidzsi-szigetek szerves része az ENSZ békefenntartó tevékenységének is. Fidzsiről sokaknak a kannibalizmus jut az eszébe, azonban az 1890-es években ide érkező angol gyarmatosítók már akkor beszüntették azt. Ennek ellenére híressé vált az utolsó kannibál, aki 96 éves korában 1959-ben halt meg.

Viti Levu a szigetcsoport legnagyobb szigete, itt található a főváros, Suva, az állam történelmét bemutató múzeum, a Fidzsi Múzeum, és szintén itt helyezkedik el az Alvó Óriás kertje, ahol az egész helyi élővilággal megismerkedhetünk. Fidzsi második legnagyobb szigetén elsősorban a helyi kultúráról tudhatunk meg többet, de itt található a Savusavu-öböl, ahol több gőzforrás is van, valamint Labas városa, ahol bevásárolhatunk helyi holmikból. Gyönyörű vízesések találhatóak a kisebb Taveuni szigeteken, valamint egy 350 méter hosszú barlang is, ahova egykor a harcosokat temették. Hogyha elsősorban strandolni szeretnénk, akkor válasszuk Mamanuca szigetét, ahol korallzátonyokat is megtekinthetünk. A helyi specialitások közül vigyázzunk a kawával, amely habár tejeskávé ízű, tulajdonsága, hogy habár hűsít, megbénítja a nyelvet, az ínyt, és ha sokat fogyasztunk belőle, még a lábunkat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük