Kezdőlap » Lakberendezés » A feng shui alapjai

A feng shui alapjai

A feng shui alapjai
A feng shui az ősi kínai térrendezés módszerének elnevezése. Ezzel a környezetünk energiájának áramlását saját harmóniánk eléréséért alakítjuk át. Ehhez azokat a szabályokat alkalmazzuk, amelyeket a régi kínai mesterek határoztak meg, és amelyek alkalmazásával úgy tudjuk berendezni lakótereinket, hogy abból energiát nyerhessünk. Ha jól csináljuk, ennek hatása öröm, életerő, siker és egyensúly lesz.

A feng shui rendszerének alapját a csí adja, ami kozmikus energia, az élet eredete. Nemcsak az élőlényeknek, de az élettelen tárgyaknak is van energiaáramlása, amit a feng shui felhasznál
A jin és a jang a hegy napos és árnyas oldala. A csí áramlásának negatív és pozitív része, melyek egymást kiegészítik. A jin női tulajdonság, hideg, sötét, föld, édes, díszes, a jang férfi tulajdonság: meleg, világos, magas, kemény, sós, széles. A feng shuival e két oldalt egyensúlyba hozhatjuk.

Az öt őselem minden létező dolog alkotórésze. Ott érezzük jól magunkat, ahol ez az öt elem megtalálható. Ez az öt elem a következő: a fa, ami a tüzet táplálja, a tűz, melynek hamujából a föld keletkezik, a föld szülötte a fém, amely a vizet megtartja. Az öt elem egymással harmonikus kapcsolatban áll. Minden szín, égtáj és forma ezek közé besorolható. A személyek, tárgyak, időszakok speciális energiákkal rendelkeznek, vagy konfliktusban, vagy harmóniában kapcsolódnak egymáshoz. Az öt elem módszere az ellentmondásokat feloldja.

A legnagyobb mértékben a színek hatnak ránk, befolyásolják munkánk hatékonyságát, kedélyünket, egészségünket. Ha tudatosan használjuk a színeket, hatni tudunk gyógyulásunkra, sikerünkre.
A tükrök hiányosságaink orvoslására kínálnak megoldást, velük gazdagabbá tehetjük magunkat, és a rossz energiákat is távol tudjuk tartani. Olyan tükröket alkalmazzunk, amelyekben láthatjuk az auránkat.
A kristályok fokozzák a tér energiáit, felszínre hoznak rejtett tulajdonságokat, bevonzzák otthonunkba a csít, lassítják az energiaáramlást, erősítik a bagua területeket. Képesek a csí raktározására is.

A fény olyan energiaforrás, amellyel életterünket tudjuk erősíteni. Ahol nincs elég fény, ott energiahiánnyal is számolnunk kell. Legyen az előszobánk mindig világos és szellős, hogy azon át elég energia áramolhasson otthonunkba. Ahol a tető adja a mennyezetet, ott a fénnyel irányíthatjuk a csít.
A bagua egy nyolcszög, amivel feltérképezhetjük otthonunkat, segítségével meg tudjuk határozni az élettér energiáját. Segít jobbá tenni életünket. Munkahelyünk, lakótömbünk, kertünk, szobánk, akár bútoraink bagua-térképét is elkészíthetjük.

Használata erősíti a csít, egy hónapon belül tapasztalhatjuk a kedvező hatást. Életterületeink a hírnév, tudás, család, egészség, karrier, szerelem, gyerek, utazás.
Amennyiben ezeket az eszközöket megfelelően alkalmazzuk, életünk rövid időn belül a helyes vágányra kerül, összhangba kerülünk önmagunkkal, családunkkal, környezetünkkel, könnyebb, sikeresebb lehet az életünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használd ki a szoba sarkát?

Egy szoba bebútorozásánál rendszerint elérkezünk a legkritikusabb részhez és ez a sarok! Az igazából nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük