Kezdőlap » Betegségek » A fejfájájst mindig komolyan kell venni

A fejfájájst mindig komolyan kell venni

Tegyük fel, hogy egy munkahelyi értekezlet kellős közepén vagyunk. De az agyunk tovább gondolkodik, ő már a délutáni szülői értekezleten van, majd az esti vacsorára gondol, mi is legyen tálalva. Majd hirtelen visszazuhanunk a jelen pillanatba, az unalmas értekezletre, a munkahelyre. És reménykedünk, ezt az utazásunkat senki se vette észre.

Úgy tűnhet, mintha az agyunk folyton útközben lenne. És van is. Nem csak azt vezérli, mit gondolunk, mit tanulunk, hanem hogyan mozgunk, mit mondunk. Sőt még ő felel azért is, hogy dobog a szívünk, hogyan emésztünk meg egy elfogyasztott ételt, és még a stresszt is érzi. Igen, ez mind az agy.

Szinte olyan, mint egy központi számítógép. Mindent ő irányít, az egész embert, az összes funkciót az emberben. Teszi ezt a gerincvelőn keresztül, azaz az agyból lefelé hátul a fonalszerű idegeken keresztül, mely szerteágazik az egész testben.

Mivel mindent az agy irányít, ezért gyakran történhet vele bármi is. Az örökletes betegségek, agyi rendellenességek, összefüggő mentális betegségek és fejsérülések mind hatással vannak az agyműködésre és felboríthatják a napi tevékenységét a test többi részének.

Például az agydaganat, bénulás, epilepszia, agyhártya gyulladás, mentális betegségek, fejsérülések és az agyrázkódás.

És itt vannak a különféle fejfájás típusok is. Azokkal sem szabad viccelni és játszani. Ha fáj a fejünk, sokáig, több napon keresztül, akkor orvoshoz kell fordulni, mert lehet, komoly betegség is állhat a fejfájás mögött. Vagy például migrénünk van. Az eltarthat csupán néhány órán keresztül, de van, amikor napokig is eltart. Meg kell akkor keresni, mi válthatta ki. Sajnos örökölhető is. Sokszor a migrénnel társulhat a szédülés, hányinger, zsibbadás is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük