Kezdőlap » Családi élet » A facebook veszélyei

A facebook veszélyei

Sokan talán bele sem gondolnak, hogy gyermekük facebook használata milyen veszélyekkel járhat.
Egyre többször hallani, hogy kisgyermekeket üzeneteken keresztül csábítanak el adott helyszínre és onnan ismeretlen helyre viszik.

Az első és legfontosabb az lenne, hogy gyermekünk minden facebookos cselekedetét nyomon követjük, bár ebben az esetben feltételezheti rólunk, hogy nem bízunk benne. Nehéz megtalálni a középutat ebben az esetben.
Amennyiben gyermekünk mindent megbeszél velünk szerencsések vagyunk, ám sok esetben előfordul, hogy titkaikat csak barátaikkal vitatják meg.

Sokszor azok kergetik magukat veszélybe, akik pikáns, bikinis vagy egyéb fotókat készítenek és töltik fel azt a világhálóra. A tükörben pózolós lányok képeit szinte falják a fiúk, ami az önbizalmat növeli, de ezzel egyenesen arányosan a veszélyes helyzetek esélyeit is.

Ma már a leginkább elfogadott, ha tinédzserként alkoholt fogyasztanak, bulikba járnak, dohányoznak és kicsapongó életet élnek, és kiközösítik azokat, akik normális értékrend szerint élnek, jól tanulnak és visszafogadtabb cselekedeteik vannak. Egy ilyen közösségi hálózatba nehéz a beilleszkedés, sokan önbizalom vesztettek lesznek és elkezdik a fotók készítését, hogy a Facebookon vagy egyéb közösségi oldalon népszerűségre tegyenek szert.

Tudatosítani kellene a gyermekekben, elsősorban a tinédzser és fiatal lányokban, hogy mindenki értékes ember a világban. Nem egyszerű feladat ez a szülők és pedagógusok számára a 21. században, de a gyermekek érdekében törekedni kell, hogy az internet nyújtotta veszélyeket sikeresen elkerülhessék.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit gondolnak a férfiak a nőkről?

Valljuk be hölgyeim, mindannyian vágyunk rá, hogy a férfiak fejébe lássunk, legtitkosabb gondolataikat is megismerjük, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük