Kezdőlap » Hotel » A dán történelmi város, Helsingör

A dán történelmi város, Helsingör

Helsingör egy Dániában található kikötőváros, amely elsősorban azok számára lehet kedvelt hely, akik kedvelik a történelmi helyeket, és az ilyen régebbi jellegű városokat. Hogyha Helsingörbe szeretnénk utazni, akkor érdemes már előtte szállást foglalni az interneten, többek között például a Konventum hotel, a Sleep2Night, és a Marienlyst is olyan szállodák, ahol már előzetes egyeztetés után biztos szobát bérelhetünk. Helsingborg városában, amely nem messze található a településtől, még több három, és négycsillagos hotel a rendelkezésünkre áll. Hogyha Helsingörbe jövünk, semmiképp ne válasszunk apartmant szállásként, hiszen ez itt jóval drágább, mintha egy hotelben, vagy szállodában vennénk ki szobát.

A városban több elfoglaltságot találunk magunknak, azon kívül, hogy megtekintjük a város nevezetességeit, átruccanhatunk Svédországba is, hiszen egy igazán rövid úton komp közlekedik folyamatosan arrafelé. Ebben a városban egyébként rengetegen kerékpárral közlekednek, így nagyon sok kerékpárút is található, hogyha sportosak vagyunk, mi magunk is bérelhetünk a városnézéshez biciklit. A belváros telis-tele van régi házakkal, ami nagyon szép és egyedi látványt nyújt, valamint tükrözi az itt élők magas életszínvonalát is. Ebben az országban sokkal magasabb áron kínálják a szolgáltatásokat mint hazánkban, ezért nem árt vigyázni mennyit költünk, hiszen könnyen túlköltekezhetjük magunkat. Mivel kikötővárosról van szó, mindenképp érdemes ellátogatni a helyi kikötőbe, ahol modern luxus hajócsodákat is megtekinthetünk, viszont a városban még ezen kívül is számos nevezetesség akad, amit érdemes megnézni, például a Kronborg-kastélyt, amely a város szimbóluma is egyben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük