Kezdőlap » Egészséges életmód » A csókolózás egészséges

A csókolózás egészséges

A szerelmesek gyakran desszerttel, virágokkal, vagy egyéb figyelmességgel kedveskednek választottjuknak. A partner szívéhez azonban nemcsak a finomságokon és ajándékokon keresztül vezet az út: a felmérések azt mutatják, a legtöbben elsősorban figyelemre, és gyakrabban együtt töltött időre vágynak a párjuktól. Ezenkívül egészségügyi szempontból is ajánlott: ne feledkezzünk meg a csókról sem!
Csókolózni több okból is érdemes: nemcsak szórakoztat, hanem az immunrendszer erősítésében is segít. Elsőre furcsának tűnhet az állítás, de a vírusok és baktériumok cseréje a csóknál úgy hat, mint egy oltás. Az immunrendszer megtanulja felismerni az idegen mikrobákat, baktériumokat, és a jövőben felkészültebben néz szembe velük.
A lélekre gyakorolt pozitív hatása mellett a csók valódi stresszoldó hatással bír. Csókolózás során szerotonin szabadul fel, melyet boldogsághormonként is ismerünk. Ez az anyag nemcsak balzsam a lélek számára, hanem fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.
A csókolózás egy “anti-aging termék”: csökkenti az öregedés látható jeleit, mellékhatások nélkül. Egy szenvedélyes csókban 38 arcizmunk vesz részt. Ezzel az edzéssel az arcizomzatunk feszes marad, és csökken a ráncképződés.
A fittségünkre és szívünk egészségére is pozitív hatást gyakorol a csókolózás. Egy bécsi klinika kutatása azt mutatta, hogy a rendszeres csókolózás csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és az LDL-koleszterin értéket. Ezen felül egy bensőséges csók során körülbelül 20 kalóriát égetünk el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük