Kezdőlap » Látnivalók » A csodálatos Seychelle-szigetek

A csodálatos Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek otthont adnak a költöző madaraknak, amelyek az év bizonyos szakaszaiban millió szám keresik fel elsősorban a korallszigeteket. De vannak madárfajták, amelyek kizárólag itt élnek. A homokos partokon minden mennyiségben találunk különböző nagyságú kagylókat, közöttük mérgezőket is. A lagúnák akváriumában és a „korallkertekben” sok ezer tarka és foszforeszkáló hal él: borotvahalak, pipahalak, trombitahalak, sebészhalak és még sokan mások. A korallzátonyon túl a tenger mélye tele van cápával, óriás rájával, tonhallal, tengeri sügérrel és marlinnal.

De ami a Seychelle-szigeteket valóban varázslatossá teszi, az a szigetek zöld színe, a part menti erdőktől a gránitszigetek függőkertjein át a magaslati erdőkig díszlő számtalan növénye és színes virága. Vannak egészen furcsa növények is, mint például a kancsóvirág, amelynek a levelei kancsó formában végződnek, tetejükön kis fedéllel, és folyadékot tartalmaznak. Egyes rovarok ebből a speciális folyadékból táplálkoznak, másokat viszont a növény emészt meg.

A szigetek leghíresebb és legfeltűnőbb növénye a különleges tengeri kókuszpálma. Gyümölcseiknek elképesztő formája van. Minden fa, amint 25 éves korában éretté válik, évente mintegy húsz új fát hoz létre, és ez a folyamat több száz éven át tart. Manapság szigorúan védett fa. E csodás növényzet és állatvilág kialakulásához és fennmaradásához rendkívül kedvező a szigetvilág éghajlata. Az éves átlaghőmérséklet 29 fok, amely két fő évszak során alakul ki. A legtöbb csapadék december és január hónapokban esik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi Alajos palotája

Budapesten, a VIII. kerületben található a Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 10.). A palotát a nyitrai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük