Kezdőlap » Nyaralás » A csodálatos Maui

A csodálatos Maui

Maui közel sem akkor, mint a Big Island ( más néven Hawaii), viszont nem kisebb, mint Lanai (Hawaii egyik szigete), nem olyan nyüzsgő, mint Oahu (Hawaii harmadik legnagyobb szigete, az állam lakosságának 75% itt él), viszont nincsen annyira halk, nyugis sem, mint például Kauai. (Kauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike, Niihau után a legészakabbi. A sziget az Amerikai Egyesült Államok 24. legnagyobb szigete.)

Rengeteg nyaraló található itt és az Aloha State által könnyen megismerhető a sziget csodálatos élővilága, kultúrája és történelme is. Nagyon sok táncos található itt, de találhatóak itt golf-parti pályák is.
Maui alapvetően öt részre osztható. Van Dél-Maui, ahol rengeteg a turista (itt található a Wailea Beach), van Észak-Maui (itt a homokos Kaanipali strand található.) Kelet-Maui pedig gyönyörű festői tájat alkot.
Maui remek hely ahhoz is, hogy megismerhessük a Hawaii kultúrát. Aki a történelemről szeretne információkat gyűjteni, az semmiképpen sem hagyja ki a Scenic Iao völgyet, ahol bepillantást nyerhet egy korszakban, amikor törzsi háborúskodás folyt a szigeten.

Maui Amerika egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ami annak is köszönhető, hogy számtalan üdülőhely, luxus szálloda található a szigeten. Fesztiválok is szoktak megrendezésre kerülni a szigeten, ilyen például a Maui Steel Guitar Festival és a East Maui Taro Festival. Mindkettőt áprilisban szokták megrendezni, érdemes lehet megtekinteni. Ha be pedig alkalmazkodni akarsz az ottani öltözködéshez, elég egy póló vagy ing és egy rövidnadrág.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük