Kezdőlap » Házépítés » A családi ház szigetelése szórt poliuretán habbal

A családi ház szigetelése szórt poliuretán habbal

A szórt poliuretán hab, azaz az SPF egy olyan szigetelésforma, amelyet minden típusú épületen megtalálhatunk, így például a családi házakon is, mint szigetelés típust. Ez nem más, mint egy olyan szigetelő műanyag, amelyet a házak falára még folyékony formában hordanak fel, és ezt követően körülbelül a százszorosára tágul ki, és kiváló szigetelést nyújt. Előnye, hogy minden alakhoz alkalmazkodik, mivel folyékonyan hordják fel, és csak ezt követően alakul át habbá. A családi háznál azért nagyon előnyös ez a féle szigetelési forma, mert légzáró is, és mert az állagának köszönhetően számos formájú lehet a végleges szigetelő anyag. Ez puha tapintású, és félmerev, de létezik a tető szigetelésére olyan változat is, amely nagy sűrűségű, lépés-, és vízálló. Azonban annak érdekében, hogy az SPF-el igazán hatékonyan tudjunk dolgozni, előzetesen megszerzett szakértelemre, megfelelő eljárásra is szükség van, és a szükséges berendezésekre is, így mindenképp szakértő végzi az SPF-el való szigetelést.

Ez az anyag az építőipar termékei között jelenleg is vezető helyen van, legalábbis amennyiben a szigetelések kategóriáját vesszük figyelembe. Ez az anyag képes arra, hogy olyan mértékben szigeteljen, hogy hézagmentes légzárat képezzen, és szintén hatékonyan támogatja a szerkezet nedvességszabályozását is. Amennyiben például a családi ház építésénél azon gondolkodunk, milyen szigetelést válasszunk például a tető szigeteléséhez, az SPF kiváló megoldást jelenthet számunkra, mivel nemcsak szigetel, hanem kiiktatja az esetlegesen előforduló hőhidakat is a tetőszerkezetben, és ennek köszönhetően olyan tetőburkolatot biztosít, amely rendkívül tartós, akár 10-15 év feletti élettartalommal rendelkezik. Mindenképp alkalmazható egy családi ház esetében ez a fajta szigetelés például az épület általános szigetelésére, azaz a falakon, a mennyezeten, de akár a padlásszobáknál és a pincéknél is. Nagyon jól alkalmazható a tetőszerkezetek szigetelésénél, a légzáró rétegeknél, de akár vízi szerkezetek, például medencék szigetelésére is alkalmas. Az ilyen, SPF szigetelőanyaggal bármit szigetelhetünk, akár még a családi ház körül elterülő udvaron is hasznát vehetjük. A szórt poliuretán habnak két alapvető típusát különböztethetjük meg egymástól, a zártcellás szórt habszigetelést, és a nyitott cellás szórt habszigetelést is. Előbbit, azaz a zárt cellás habszigetelést leginkább padlásszobáknál, pinceszinteknél, olyan válaszfalaknál, amelyeknek vázas szerkezete van, és magas nedvesség tartalmú területeknél alkalmazzuk. Utóbbit viszont, vagyis a nyitott cellás szórt habszigetelést általában a vázszerkezetes falaknál a családi házaknál, a padlásszobáknál, alkalmazzák, valamint kiváló lég-, és hangszigetelő is egyben.

Amikor a családi házunkat szigeteljük, jogosan tesszük fel a kérdést, hogy miért választanánk az SPF szigetelési formát a hagyományos szigeteléssel szemben? Azonban a válasz a kérdésnél is egyszerűbb, hiszen mindösszesen arról van szó, hogy az SPF túl tesz az összes eddigi szigetelés minőségén.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük