Kezdőlap » Házépítés » A családi ház építése

A családi ház építése

Hogyan is kezdjünk hozzá egy ház építéséhez, amikor már rendelkezünk egy telekkel?
Először is, meg kell szereznünk az illetékes, építésügyi hatóságtól az engedélyeket, majd az összes közművektől. Készíttetünk egy általunk elképzelt, és körülbelüli nagyságú tervet, majd keresünk egy háztervezőt, akivel megterveztetjük a házunkat. Ha ezekkel megvagyunk, már csak egy jó kőművesre lesz szükségünk, akivel megvásároljuk a hozzá való építőanyagokat, és kezdődhet az építkezés. Jó erős alapot készítünk, és jöhet a falazás. Amikor ezzel is megvagyunk, födém, majd a tetőszerkezet, amihez szintén kell keressünk egy jó szakembert, ácsot. Közben intézhetjük a nyílászárók megrendelését is, ami lehet műanyag, illetve fa is, ezt is külön szakemberre bízzuk.

Kell nekünk egy jó vízvezeték szerelő, gázszerelő, és villanyszerelő. Ameddig Ők teszik a dolgukat, addig sem kell, hogy unatkozzunk, ugyanis megtervezhetjük a szaniter áruk formáját, színét. A házat kívülről bevakolják, majd 5 centiméteres dryvit hőszigetelő rendszer kerül a ház falára, amit ízlésünk szerint bármilyen színre vakolhatunk. A tetőtér szigetelésére nagyon nagy hangsúlyt fektessünk, ugyanis ott nagyon be tud szökni a meleg nyáron, télen pedig nagyon lehűl, ha nincs rendesen leszigetelve. Ezt különböző anyagokkal tudjuk megoldani, többek között hungarocell, isover szigetelő anyagokkal, de lehet akár ettől már modernebb technikát is alkalmazni. Ha elkészült a belső vakolás is, természetesen ami sima felület, kezdhetjük az ízlésünknek megfelelő színnel való festését, és lassan jöhet a költözés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük