Kezdőlap » Betegségek » A C-vitamin

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság azonban az, hogy nem véletlenül nevezik a „ szervezet csodafegyverének „, hiszen olyan szerteágazóan jó hatással van szinte minden életfunkcióra, hogy kevesen vannak, akik minden jó tulajdonságát ismerik ennek a nagyszerű vegyületnek.
Tekintsük át a teljesség igénye nélkül, hogy mi mindenre van pozitív hatással.

A C-vitamin megerősíti a kötőszövetet, kisimítja és megerősíti a sejtek falát, így segít a visszeres és aranyeres problémákban, csökkenti a szarkalábat és az egyéb ráncokat, valamint dúsabbá teszi a hajat.
Segít a fogíny- és fogágybetegségek esetén, erősíti a foghúst, véd a fogszuvasodástól. Elősegíti a kálcium beépülését a fogakba.

Növeli az a szövetek immunanyag-ellátottságát, küzd a baktériumok és vírusok ellen.
C-vitaminban szegény szemlencsén alakul ki a szürkehályog, és mivel nagy dózisú adagja csökkenti a szemnyomást, javíthat a zöldhályogos állapoton is.

Elősegíti a sebgyógyulást és az asztmás panaszok csökkenését, erős gyulladásgátló hatása miatt. Védi az erek belső falát, gátolja lerakódások kialakulását.

Lehetővé teszi a zsírolvasztó stressz-hormonok képződését, ezért karcsúsít. Előnyösen hat az idegrendszerre, a hangulatra, a koncentrálóképességre, az alvásra és a stressztűrésre.

Fokozott C-vitamin szükséglettel jár a sportolás, a nehéz fizikai munka, a dohányzás, a füstös, gázos levegő belélegzése.
Mindent összevetve látható, hogy a C-vitamin egy igazi Jolly Joker, amely a szervezetünk szinte minden terén hasznos munkát végez, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiségű fogyasztása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bölcsőhalál

Ez a betegség az egy évnél fiatalabb csecsemőknél fordulhat elő . Sajnos ennek a kornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük