Kezdőlap » Könyv » A bükki füvesember gyógynövényei – könyvajánló

A bükki füvesember gyógynövényei – könyvajánló

A 84 éves Szabó Gyuri bácsit méltán nevezhetjük kis hazánk nagy füvesemberének. Könyvében lányával együtt gyűjtötte csokorba fitoterápiás tanácsait. A könyv igazi gyöngyszem, hiszen nem külföldön, hanem kizárólag Magyarországon termő növényekről szól.

Gyuri bácsinak már felmenői is birtokolták az ősi, népi gyógyító tudást, melyet ebben a csodálatosan összeállított könyvben oszt most meg az olvasókkal.
“A rendszeres gyógynövény-használatnak köszönhetően több, mint 80 évesen is egészséges vagyok!” – mondta Gyuri bácsi, s ez bizony mindenkinek elég bizonyíték kell, hogy legyen arra vonatkozóan, hogy a gyógynövényekben, -teákban bizony mekkora erő lakozik!

A könyv bevezető részében megismerhetjük a gyógyítás történetét, a leghíresebb ókori, középkori és magyar gyógyítókat. Ezután olvashatunk a leggyakoribb betegségekről és azokra javasolt növényterápiáról. Az utolsó részben pedig 68 magyarországi gyógynövény bemutatása következik, s azok felhasználásának pontos leírása.

Igazán olvasmányos, könnyen érthető mű, mely nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, hisz tudjuk, az egészség nem a gyógyításnál, hanem a megelőzésnél kezdődik!
Számtalan gyógytea receptjét ismerteti velünk Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa, aki édesapja nyomdokaiba lépve, az ő tanításain nevelkedve viszi tovább a Szabó család hírnevét. Gyuri bácsiról tudni kell, hogy 150 féle gyógynövényt ismer és használ, s tudását nagymamájától, a javasasszonytól kapta még gyermekkorában. Ma is egy bájos hegyi faluban él, Bükkszentkereszten, s nap, mint nap járja a környező hegyeket, gyógynövények után kutatva.

Emellett az országot is járja rendületlenül, előadásokat tart, ahol nagy lelkesedéssel, s még nagyobb hozzáértéssel mesél a gyógynövényekről, azok megfelelő használatáról. Gyuri bácsiról, a gyógynövényekről, előadásainak helyszíneiről és időpontjairól honlapján ( gyorgytea.hu ) található bővebb információ. A könyvet, ugyanúgy, mint a rendszeres gyógynövény-használatot ajánlom mindenkinek!

Videó:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük