Kezdőlap » Hotel » A Big Sur-i tengerpart

A Big Sur-i tengerpart

A Big Sur elnevezés nem egy várost vagy államot takar, hanem egy egységet, azaz egy tengerparti szakaszt, ami Észak-Amerika leghosszabban elterülő tengerparti vidékét jelenti.
A neve spanyol eredetű és hosszú utat jelent. Kalifornia partvidékét öleli körül, sokak szerint nincs központja, de talán Monterey városát lehetne a térség középpontjába helyezni. A hossza több mint 143 kilométer és a San Franciscói-öböltől egészen Los Angelesig tart. A területén található több nagyobb Nemzeti Park is, azonban nem szeretik az ott lakók, ha a parkot hívják így, (Big Sur) mivel ez a név inkább csak a partszakaszt illeti meg mintsem ezeket a területeket.

Big Sur-t mindenki elsősorban a homokos tengerpartja miatt látogatja, és azért mivel ez a hely a sztárok kedvenc fürdőző helye is. A környéken egészen az 1950-es évek végétől az épp aktuális korszak filmsztárjai mind vásároltak hétvégi házakat a térségben, ami miatt még többen jöttek ide nyaralni, és ezért is lett Észak-Amerika szinten ez a legfelkapottabb üdülőhely.

A hippi korszakban a partokat ellepték a szabad szellemű emberek, és napokig vagy hónapokig itt éltek és laktak a parton. A strandok környékén a szállások igen magas áron vannak, azonban ha egy kicsit eltávolodunk a parttól már találhatunk kedvező feltételekkel apartmanokat, a nagyobb városokban pedig hotelek és szállodákat. Ezért ha egy óriási strandon, nagy embertömegek mellett szeretnék szórakozni és élvezni a napsütést, mindenféleképpen látogassunk el ide legalább egy teljes napra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A német kikötőváros, Cuxhaven

Cuxhaven Észak-Németországban található város, amely az Északi-tenger partjánál fekszik, Dánia déli határától mindössze párszáz kilométerre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük