Kezdőlap » Látnivalók » A bájos angol: Cotswolds

A bájos angol: Cotswolds

Anglia szívében található egy tipikusan angol vidék, a Cotswolds dombság, de nevezik Cotswold Hillnek is. Ez a dombos vidék szépséges tájairól és ősi falvairól, városairól ismert. Bármely évszakban érdemes ide látogatni. Korábban birkatenyésztés volt a fő bevételi forrása a helyieknek, ma már inkább a turizmus élteti őket.

Idilli környezetben kirándulhatunk, csak az zöld táj és néhány birka jön szembe a turistákon kívül ezen a vidéken járva. Nincs nagyváros a közelben. Rengeteg kulturális program közül válogathatunk. Fiatalok gyakran jönnek sátorral felszerelkezve, hogy így fesztiválozzanak.

Tetbury városénak saját sportága is van. Évente egyszer rendezik meg a gyapjúzsákokkal futást. A zsák nehezebb, mint 13 kilo és egy dombtetőre kell vele felfutni. Általában a győztesek között gyakran találok rögbi játékosokat, ez is jól mutatja, hogy nem annyira egyszerű feladat ebben győzedelmeskedni.

A dombság szélén, déli irányból észak felé halad egy gyalogösvény. 164 kilométer a hossza és úgy van kialakítva, hogy minden fontosabb látnivalót érintsen. Többször került itt megrendezésre ultramaraton. Ha ezen az útvonalon haladunk megtekinthetjük a landsdowne-i csata helyszínét és a Broadway-tornyot is.
Híres a hely gyönyörű kertjeiről is. A Westonbirt arborétum talán a legismertebb a maga 3000 fajt számláló gyűjteményével. Látogassunk el a painswicki Rokokó kertbe is, itt láthatjuk, hogy is kel kinéznie egy igazi, ízig-vérig angol kertnek.
Nagy-Britannia legszebb települését se hagyjuk ki. Castle Combe méltán érdemelte ki ezt a címet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük