Kezdőlap » Fogyókúra » A 24 órás villámdiéta

A 24 órás villámdiéta

Elsőre komolytalannak tűnhet: két kiló fogyás, mindössze egyetlen nap alatt. A tudományos kutatások azonban azt igazolták, hogy a 24 órás diéta során valóban elérhetjük az utolsó néhány felesleges kilogramm leadását.

Szervezetünknek háromféle energiaforrás áll rendelkezésére: szénhidrátok, zsírok, és fehérjék. A mozgás, és a hagyományos diéták során általában elsősorban a szénhidrátraktárokból nyerünk energiát, és csak ezután használjuk fel a zsírokat. Azonban, ha a szénhidrátraktárokat kiürítjük, a szervezetünk a zsírokból fog hozzájutni a szükséges kalóriákhoz. A szénhidráttartalékaink felhasználása egy intenzív intervallumos edzés során a 24 órás diéta alapja: ez indítja el a zsírégető folyamatokat a szervezetben. Ha az edzést egy speciális étkezési tervvel kombináljuk, a gyors fogyás valóban elérhető.

A diéta tehát egy intenzív intervallumos edzéssel kezdődik, a fogyókúrás nap előtti este. A délután folyamán már ajánlott, hogy ne fogyasszunk magasabb szénhidráttartalmú ételeket: így nem kell szükségtelenül sokáig edzenünk. Egyéni teljesítőképesség szerint, körülbelül egy órás tréningre van szükség a szénhidrátraktárok kiürítéséhez. Az állóképességi sportok, mint a futás, biciklizés, vagy úszás megfelelőek erre a célra. A megterhelő edzés után fontos az étkezés: a könnyű vacsora elsősorban fehérjeforrásokat (húsok, halak, tejtermékek) tartalmazzon. A következő nap végezzünk kisebb intenzitású állóképességi edzést, a nap folyamán étkezzünk szénhidrát-és kalóriaszegényen.

A 24 órás diéta után a jo-jo effektus (gyors visszahízás) kialakulása nem valószínű, mivel a fehérjedús táplálkozás véd az izmok leépülésétől. A villámdiétát tetszőleges gyakorisággal ismételhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz nők alakjának titka

A legtöbb nőt nem hagyja hidegen az alakformálás témaköre. Az olaszországi hölgyek nőiesen karcsú vonalait …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük