Kezdőlap » Film » 50/50 ( 2011)

50/50 ( 2011)

Jó történet, még jobb színészekkel. A főszereplő srác neve Adam ( akit Joseph Gordon-Levitt játszik), kiderül róla 27 évesen, hogy egy ritka fajtájú gerincvelő daganattól szenved. A legjobb barátja, Kyle (őt Seth Rogan alakítja), mindenben támogatja, de a barátnője elhagyja a legkritikusabb időszakban.

Legjobb barátja mellett sok segítséget kap még az Anna Kendrick által életre keltett pszichológusnőtől, Katherine-től is, akihez akarata ellenére kezd el járni. Maga a sztori igaz történeten alapszik, az írója, Will Reiser saját magáról mintázta Adam karakterét, a húszas évei elején diagnosztizáltak nála rákot, és a legjobb barátja, aki nem más, mint Seth Rogan, segített neki átvészelni azt. Seth volt az, aki arra biztatta, hogy írja meg a történetet, és így született meg a film is.

Vannak benne jelenetek, amik szinte ugyanúgy zajlottak le a valóságban is kettejük között, és van olyan is, ami egy az egyben improvizáció ( pl. az, amikor Jodeph Gordon-Levitt leborotválja a haját. Az a jelenet nem volt benne a forgatókönyvben, de a színészek természetessége miatt végül helyet kapott a filmben.) Műfaját tekintve vígjáték, illetve dráma. Seth Rogan nem tud komoly filmet csinálni, az ő karakterének köszönhető a vígjátékok közé való besorolás, a dráma pedig a történetből adódóan egyértelmű. Adam volt barátnőjét Bryce Dallas Howard játsza, őt A segítség című filmből ismerhetjük, amelyben Hilly Holbrookot alakította. A filmet Jonathan Levine rendezte Will Reiser forgatókönyve alapján, két Golden Globe jelőlést is kapott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük