Kezdőlap » Baba-mama » 3 hónapos baba mire képes ?

3 hónapos baba mire képes ?

Telnek a hónapok , és boldogan tekintünk a naptárra , örömmel vesszük tudomásul , hogy gyermekünk milyen gyorsan cseperedik, betöltötte a harmadik hónapot .

De mégis mire számíthat , vagy mit várhat az anyuka , mi fog történni az elkövetkező időszakban ?!

Egy három hónapos baba lábait egyre gyakrabban emelgeti . Magától még ülni nem tud , viszont , ha segítünk neki , akkor ha elég erős a csöppség , ügyesen megtudja magát tartani egy pici időre .
Ahhoz , hogy a baba magától felüljön , illetve hogy úgy is maradjon , minimum a nyolc hónapos kort el kell érnie,
Ha szerencsések vagyunk , akkor a továbbiakban nyugodt éjszakákra számíthatunk, mivel a tapasztalatok azt igazolják , hogy egy ilyen idős baba már jobb esetben átalussza az egész éjszakát .
Persze mivel minden baba más , mint ahogy minden felnőtt is , ezért ha véletlen gyermekünk még éber kis bagoly , akkor sincs mitől félnünk , hiszen ebben az esetben később jön el ez az időszak . Szóval kitartás .

A 3 hónapos lurkónak , lassan , de biztosan kifejlődött a rövidtávú memóriája . Ha mosolyog , akkor már tisztában van , azzal , hogy ” ránk vigyorog “.  Figyeli az Őt körülvevő világot , nagy szeretettel és örömmel fogadja édesanyja , vagy az ismerős arcok közeledését , viszont már az idegeneket felismeri , így ha olyan illető közeledik felé , akit nem ismer hangos sírásba törhet ki .

Ha azt tapasztaljuk , hogy a fentiek nem teljesülnek , vagy nem veszed észre a babán a fejlődést , akkor mindenképp keresd fel a szakorvost , egy gyors vizsgálatra .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük