Kezdőlap » Fogyókúra » 2 fogyókúrás tévhit, aminek sokan bedőlnek

2 fogyókúrás tévhit, aminek sokan bedőlnek

• A koplalás a legjobb fogyókúra
Fórumok tele vannak olyan fogyni vágyókkal, akik koplalással próbálnak megszabadulni a súlyfeleslegüktől és ezer kalória alatt visznek be, vagy egyszerűen egy végtelenül egyoldalú étrendet követnek. Néhány hét éhezés után elégedetten látják, hogy csak úgy olvad le a „zsír”, csökken a súly. Az egyik probléma itt az, hogy nem csak zsírt veszíthetünk, ha ész nélkül diétázunk, hanem sovány testszövetet is. Ráadásul, mikor visszatérünk a normális étrendre, akkor ismét, akár napok alatt kilókat hízhatunk. Gondoljunk bele, hogy egy gyomort vagy bélrendszert érintő betegség esetén elkövetett koplalással néhány nap alatt mennyivel könnyebbek lehetünk – ez az ami szintén arra bíztathatja a diétázókat, hogy ne egyenek és esetenként még hashajtóhoz is nyúljanak. Azt azonban nem veszik számításba, hogy az egészségüket teszik kockára ezekkel a módszerekkel. Nem a koplalás az út a tökéletes, szikár testalkathoz, hanem a testmozgás és a megfelelő étrend együttese.

• Minél több a kardió, annál jobb
Újabb hiba, amit sokan elkövetnek. Két-három órás kardió edzések a konditeremben természetesen súlyok nélkül a végkimerülésig. Elsősorban a nők jellemzője a „kardiómánia”. Gyakran érnek el vele vékony testalkatot, azonban a tónusosság hiányzik, a fenék lapos, a karok fejletlenek. Egy részük fél súlyzókhoz érni, mert attól tart, hogy maszkulin lesz, míg mások abban hisznek, hogy úgy fogyhatnak a legtöbbet és a leghamarabb, ha állandóan a futógépen gyötrik magukat. A túl hosszú edzések túledzéshez vezetnek. Lassabb regeneráció, gyakoribb betegségek, csökkenő teljesítmény, csökkent izomglikogén szint, menstruációs zavarok, letargia, fejfájás, rossz alvás és izomsérülések. Az előbbi felsorolás nem hangzik túl fényesen – ezek a túledzettség tünetei. Ha nem intenzív a kardió, akkor abból elégnek kell lennie egy órának, maximum másfélnek, ha intenzív edzést végzünk, akkor fél és egy óra közötti intervallum lesz a megfelelő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Termogenezis: hogyan serkenthetjük az anyagcserét?

A termogenezis az anyagcsere-folyamatok során keletkező hőt jelenti, amely segíti szervezetünket a zsírégetésben. A megfelelő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük