vasárnap , 26 április 2015
otthon
Kezdőlap » Baba-mama » Mit ne együnk a terhesség alatt?

Mit ne együnk a terhesség alatt?

A terhesség alatt mindenki megpróbál egészségesen étkezni, azonban azt sokszor nem vesszük figyelembe, hogy a szülés után vissza tudunk e majd fogyni az eredeti alakunkra, vagy sem? Hogyha bennünket is foglalkoztat ez a dolog, akkor iktassuk ki ezeket az ételeket az étrendünkből még a terhesség ideje alatt, hogy később is olyan jól nézzünk ki, mint előtte. Ne együnk például túl sok gyümölcsjoghurtot, mert habár gyümölcsös, a gyártók a finom íz elérése érdekében rengeteg cukrot tesznek bele, ami miatt igencsak hizlaló. Szintén érdemes tartózkodni a cukros üdítőktől, és kóláktól, sőt a legtöbb gyümölcslétől is. Érdemes inkább gyümölcsöt fogyasztani, mint gyümölcslét inni! ...
terhes5.jpg

A terhesség alatt mindenki megpróbál egészségesen étkezni, azonban azt sokszor nem vesszük figyelembe, hogy a szülés után vissza tudunk e majd fogyni az eredeti alakunkra, vagy sem? Hogyha bennünket is foglalkoztat ez a dolog, akkor iktassuk ki ezeket az ételeket az étrendünkből még a terhesség ideje alatt, hogy később is olyan jól nézzünk ki, mint előtte.
Ne együnk például túl sok gyümölcsjoghurtot, mert habár gyümölcsös, a gyártók a finom íz elérése érdekében rengeteg cukrot tesznek bele, ami miatt igencsak hizlaló. Szintén érdemes tartózkodni a cukros üdítőktől, és kóláktól, sőt a legtöbb gyümölcslétől is. Érdemes inkább gyümölcsöt fogyasztani, mint gyümölcslét inni! Ne fogyasszunk sokat lekváros dolgokat sem, hiszen –bár gyümölcsösek- rengeteg cukrot tartalmaznak.
Magától értetődő, hogy a habos, cukros sütik hizlalnak, így érdemes belőlük a lehető legkevesebbet fogyasztani- de nemcsak ha terhes az ember, hanem egyébként is. Ugyancsak érdemes odafigyelni a pékárukra is, fehér kenyér helyett inkább teljes kiőrlésűt vásároljunk, és pékáruból is mindig teljes kiőrlésű termékeket válasszunk, hiszen az tápanyagban is sokkal gazdagabb, és nem is hizlal. Ne együnk túl sok burgonyát, mert –hasonlóan hat, mint a fehér kenyér- elég komolyan el tudunk hízni tőle. Végül, hogyha azon agyalunk, hogy csokit, vagy aszalt gyümölcsöt nassoljunk, akkor a válasz: mindkettőből csak keveset! Ha lehet, érdemesebb magas kakaótartalmú étcsokit választani, mint a halálra cukrozott aszalt gyümölcsöt.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • mit ne együnk terhesség alatt

  • mit ne egyunk terhesen

  • mit ne eggunk terhesseg alatt

  • Mit ne együnk terhesn

Írta: Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>