Kezdőlap » Internet » Mit jelent a reszponzívtitás?

Mit jelent a reszponzívtitás?

Ezt a szót a magyar nyelv egyszerűen lemásolta az angolból. Ez a szó hivatalosan reagálót jelent, de az alkalmazkodó képesség sokkal jobban illik rá. Ezt a legtöbbször az interneten használják.A 2010-es évek egyik legelterjedtebb szava az honlap dizájn készítésében. Egy reszponzív honlap lényege, hogy a kód, a kinézet vagyis a css úgy van megírva, hogy az érzékelje, hogy az adott pillanatban milyen eszközről, és mekkora képernyővel rendelkező eszközről tekintik meg éppen a honlapot.Ez azért nagyon fontos, mert ezek alapján a honlap az előre megírt kódok alapján úgy rendezi el, úgy változtatja meg saját magát, hogy az minden eszközön tökéletesen nézhető, ...

Ezt a szót a magyar nyelv egyszerűen lemásolta az angolból. Ez a szó hivatalosan reagálót jelent, de az alkalmazkodó képesség sokkal jobban illik rá. Ezt a legtöbbször az interneten használják.

A 2010-es évek egyik legelterjedtebb szava az honlap dizájn készítésében. Egy reszponzív honlap lényege, hogy a kód, a kinézet vagyis a css úgy van megírva, hogy az érzékelje, hogy az adott pillanatban milyen eszközről, és mekkora képernyővel rendelkező eszközről tekintik meg éppen a honlapot.

Ez azért nagyon fontos, mert ezek alapján a honlap az előre megírt kódok alapján úgy rendezi el, úgy változtatja meg saját magát, hogy az minden eszközön tökéletesen nézhető, olvasható legyen. Nagyon sok honlaptulajdonos nem fejleszti ezen elvek alapján a weboldalt, köztük rengeteg nagy nevű hírportál, aminek a következménye, hogy ha okos telefonon, vagy kisebb tableten nézzük, akkor ki fog lógni a honlap a képernyőből, és folyamatosan csúsztatnunk kell jobbra balra, hogy ha olvasni akarjuk.

Ez egyáltalán nem jó, hiszen nekünk azt kell elérnünk, hogy a lehető legkényelmesebben tudjanak böngészni az oldalunkon a látogatók, és pont ezért, mert manapság egyre többen mobilról böngésznek, rengeteg látogatót veszíthetünk. Bele kell fektetni, hogy egy frontend fejlesztő átalakítsa a honlapot úgy, hogy az az adott körülményekhez a lehető legjobban alkalmazkodjon. Így sokkal több látogatónk, sokkal több potenciális vásárlónk lehet, akik a napi látogatottság növelésével, és konverzióval növelik a honlapunk értékét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan importáljunk cikkeket?

Van úgy, hogy pénzhiány miatt egy ingyenes wordpress oldalt kell létrehoznunk, ám később már tudunk ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.