Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a herpesz?

Milyen betegség a herpesz?

A herpesz, vírus okozta megbetegedés. Mindenki magában hordozza a kiváltó vírust, de csak esetenként betegít meg bennünket. Évekig lappanghat, tünetek nélkül. Legyengült immunrendszerünk, stressz is kiválthatja a tünetek megjelenését. Megkülönböztetünk ajak herpeszt, amely az orr és az ajak körüli fájdalmas, hólyagocskákkal telt bőrelváltozás, és a szexuális úton terjedő herpeszt, ami a nemi szervek tájékán található. Harmadik fajtája az övsömört és a bárányhimlőt is kiváltó vírus, ami a törzsünkön és a fejünkön jelenik meg. A herpesz megjelenése előtt már viszket, húzódik a bőrünk, bizsereg ahol a későbbiekben megjelenik a hólyagocska, ami folyadékkal teli. A következő fázis, a hólyagok kifakadása és ezt követően a leszáradása, fontos, ...

A herpesz, vírus okozta megbetegedés. Mindenki magában hordozza a kiváltó vírust, de csak esetenként betegít meg bennünket. Évekig lappanghat, tünetek nélkül. Legyengült immunrendszerünk, stressz is kiválthatja a tünetek megjelenését.
Megkülönböztetünk ajak herpeszt, amely az orr és az ajak körüli fájdalmas, hólyagocskákkal telt bőrelváltozás, és a szexuális úton terjedő herpeszt, ami a nemi szervek tájékán található.
Harmadik fajtája az övsömört és a bárányhimlőt is kiváltó vírus, ami a törzsünkön és a fejünkön jelenik meg.
A herpesz megjelenése előtt már viszket, húzódik a bőrünk, bizsereg ahol a későbbiekben megjelenik a hólyagocska, ami folyadékkal teli.
A következő fázis, a hólyagok kifakadása és ezt követően a leszáradása, fontos, hogy a seb felülete még nagyon érzékeny, ne piszkáljuk és főleg ne szedjük le.
Elég hosszadalmas, 10-12 napig tart a teljes gyógyulás.
Ha az első fázisban, amikor még csak a bizsergést érezzük, elkezdjük kenni direkt erre a célra kifejlesztett kenőccsel, lerövidülhet a folyamat, de ha nem is rövidebb, mindenképpen kedvezőbb a lefolyása.
Vigyázzunk, mert a herpesz nagyon fertőző, külön pohárból igyunk, kerüljük a testi kontaktust. Fertőtlenítsük, de legalábbis forró vízben mossuk el az evőeszközeinket, poharainkat.
Mindenképpen keressünk fel szakorvost, a nemi tájékon jelentkező herpesszel, nagyon fájdalmas és hosszadalmas, és már a tünetek megjelenése előtt is fertőz.
Aki hajlamos a herpeszre, már tudja, ismeri a tüneteket így az időben elkezdett kezelés könnyebbé teheti a folyamatot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet jótékony hatása egy kőnek?

Természetesen nem egy kavicsra kell gondolni, hanem egy ásványra, miért mondják, hogy különböző csillag alatt ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.