Kezdőlap » Betegségek » Miért veszélyes az elhízás?

Miért veszélyes az elhízás?

Az elhízás egy népbetegség. Hazánkban minden 5. ember túlsúlyos és ez rengeteg veszélyt rejt magában és számuk egyre nő. A mai tini generáció már nagyobb részben hordoz túlsúlyt magán, az idő múlásával ezek a fiatalok még több súlyt fognak felszedni. Vannak betegségek, amelyeknek egyik mellékhatása az elhízás lehet, gyógyszerek is kiválthatják. Állapotok, amelyek időszakosan eredményeznek túlsúlyt. De alapjában, az elhízás oka a túl sok kalória bevitel, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Egy felnőtt ember napi kalóriaszükséglete, nőknél 1800- 2000 Kcal körül van, férfiaknál 2200- 2500 Kcal. Ez változhat ha ülő- illetve ha nehéz fizikai munkát végzünk. A mai rohanó világunkban, sokaknál kimarad a ...

Az elhízás egy népbetegség. Hazánkban minden 5. ember túlsúlyos és ez rengeteg veszélyt rejt magában és számuk egyre nő.
A mai tini generáció már nagyobb részben hordoz túlsúlyt magán, az idő múlásával ezek a fiatalok még több súlyt fognak felszedni.
Vannak betegségek, amelyeknek egyik mellékhatása az elhízás lehet, gyógyszerek is kiválthatják. Állapotok, amelyek időszakosan eredményeznek túlsúlyt.
De alapjában, az elhízás oka a túl sok kalória bevitel, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód.
Egy felnőtt ember napi kalóriaszükséglete, nőknél 1800- 2000 Kcal körül van, férfiaknál 2200- 2500 Kcal. Ez változhat ha ülő- illetve ha nehéz fizikai munkát végzünk.
A mai rohanó világunkban, sokaknál kimarad a reggelizés, napközben bekapunk egy pár falatot, és este otthon, a család körében vacsorázunk egy kiadósat. Ennek pont fordítva kellene történnie, nem hiábavaló a mondás: „ Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy nemes és vacsorázz, mint egy koldus” , tehát az esti kalória bevitelre nagyon oda kell figyelnünk.
Ehhez hozzátársul a mozgásszegény életmód, időhiányra panaszkodunk, pedig apró dolgokkal is egészségesebbek lehetünk, ha pl. le sétájuk azt a 2-3 buszmegállót, vagy a mozgólépcső helyett a lépcsőt választjuk.
Számos betegség forrása lehet az elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az ízületi problémák, mind mind komoly probléma. Érrendszeri megbetegedéseket is okozhat.
Törekedjünk a túlsúly megszüntetésére, akár testünk 10 % – os súlyvesztésével már komoly előrelépést tehetünk egészségünk érdekében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet jótékony hatása egy kőnek?

Természetesen nem egy kavicsra kell gondolni, hanem egy ásványra, miért mondják, hogy különböző csillag alatt ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.