Kezdőlap » Betegségek » Mi is az a pánikbetegség?

Mi is az a pánikbetegség?

XXI. századunk nagy problémája, hogy állandóan rohanunk, soha, semmire nincs időnk, idegeskedünk a munkánk miatt, a fizetésünk miatt, a csekkjeink miatt, a gyerek miatt és a többi, lehetne még a végtelenségig sorolni. Ezek természetesen kihatnak az egészségünkre is és lassan, de biztosan népbetegséggé válik a pánikbetegség, ami pár évtizeddel ezelőtt szinte még ismeretlen volt a köznép számára.A pánikbetegség nincs a korra tekintettel, ugyanúgy érinthet tizenéveseket, mint középkorúakat, ugyanúgy férfiakat, mint nőket. Sokaknál társul egy idő után ez hipohonderséggel, hiszen a páciens olyan tüneteket produkál, amelyekkel orvoshoz siet. Természetesen minduntalan kiderül, hogy nincs semmi baja az embernek, megnyugtatják, azonban van, hogy ...

XXI. századunk nagy problémája, hogy állandóan rohanunk, soha, semmire nincs időnk, idegeskedünk a munkánk miatt, a fizetésünk miatt, a csekkjeink miatt, a gyerek miatt és a többi, lehetne még a végtelenségig sorolni. Ezek természetesen kihatnak az egészségünkre is és lassan, de biztosan népbetegséggé válik a pánikbetegség, ami pár évtizeddel ezelőtt szinte még ismeretlen volt a köznép számára.

A pánikbetegség nincs a korra tekintettel, ugyanúgy érinthet tizenéveseket, mint középkorúakat, ugyanúgy férfiakat, mint nőket. Sokaknál társul egy idő után ez hipohonderséggel, hiszen a páciens olyan tüneteket produkál, amelyekkel orvoshoz siet. Természetesen minduntalan kiderül, hogy nincs semmi baja az embernek, megnyugtatják, azonban van, hogy pár hét se telik el és jönnek a következő panaszok.

A tünetek száma és fajtája annyi, mint égen a csillag, mégis a legjellegzetesebbek a fulladás érzés, a mellkas szorítás, a torokszorítás, a zsibbadó végtagok. Így leírva nem tűnik vészesnek, azonban átélni ezeket egyik pillanatról a másikra elég gyorsan halálfélelmet vált ki. A pánikbetegségnek is vannak fokozatai, kezdve onnan, hogy valaki néha, bizonyos helyzetekben produkálja a tüneteket addig, hogy már az utcára sem képes kimenni.

Abban az esetben, hogy már a mindennapi életünket, megszokott cselekvéseinket befolyásolják a tünetek, mindenféleképpen keressünk fel egy orvost. Nem lehet halogatni, szinte soha nem múlik el magától ez a betegség. Általában inkább rosszabbodnak a tünetek és nem javulnak.

Ha magunkon tapasztalunk hasonló tüneteket és vizsgálatok bizonyították, hogy nincs szervi bajunk, akkor forduljunk minél előbb szakemberhez, mert minél előbb elkezdjük a kezelést, annál hatékonyabban és könnyebben gyógyítható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol termelődik az inzulin?

A has mélyén, a máj bal lebenye alatt, a nyombél patkója által részben körülvéve helyezkedik ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.