Kezdőlap » Látnivalók » Hol épült a Misión Jesuítica de San José?

Hol épült a Misión Jesuítica de San José?

A Misión Jesuítica de San José a régió ama templomainak egyike, amely a kereszténység terjesztését szolgálta. A jezsuiták az 1690-es években hódították meg Chiquitos térségét, és azonnal nekiláttak templomokat építeni misszióik céljára. A Misión Jesuítica de San José a harmadik jezsuita templomként épült Chiquitosban, és egy a hat közül, amely mindmáig fennmaradt. A templomok körül kialakított településeket olyan helybeliek lakták, akiket kereszténységre térítettek. A Misión Jesuítica de San José temploma meglepően nagy ehhez a kisvároshoz képest. Egy nagy kövezett téren áll, meghatározva San José látképét és jelképezve a jezsuiták ama törekvését, hogy uralkodjanak a helyi lakosság felett. A jezsuiták valójában ...
Misión-Jesuítica-de-San-José.jpg

A Misión Jesuítica de San José a régió ama templomainak egyike, amely a kereszténység terjesztését szolgálta. A jezsuiták az 1690-es években hódították meg Chiquitos térségét, és azonnal nekiláttak templomokat építeni misszióik céljára. A Misión Jesuítica de San José a harmadik jezsuita templomként épült Chiquitosban, és egy a hat közül, amely mindmáig fennmaradt.

A templomok körül kialakított településeket olyan helybeliek lakták, akiket kereszténységre térítettek.
A Misión Jesuítica de San José temploma meglepően nagy ehhez a kisvároshoz képest. Egy nagy kövezett téren áll, meghatározva San José látképét és jelképezve a jezsuiták ama törekvését, hogy uralkodjanak a helyi lakosság felett. A jezsuiták valójában ellenséges és jól felfegyverzett törzsek ellenében végezték munkájukat.

Maga a templom kőből épült, ami szokatlan volt akkoriban: a térség missziós templomainak többségét ugyanis fából és vályogból emelték. Térrendszere bizonyos elemeiben a korai keresztény templomokét idézi, a hosszház három hajóra oszlik. Díszítményeit helyi és jezsuita kézművesek készítették, magas oszlopait egyetlen fatörzsből faragták.

Az 1760-as években, amikor a jezsuiták kiestek a hatóságok kegyeiből, és kiutasították őket a spanyolok uralta Latin-Amerikából, misszióik épületeinek többségét lerombolták. A Misión Jesuítica de San José Chiquitos templom azonban szerencsére fennmaradt, mégpedig figyelemre méltóan ép állapotban, és mindmáig fontos központja a város nagy számú katolikus közösségének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

20111017allatvila2.jpg

Milyen madarak vonulnak ősszel?

Már kisiskolásként megtanuljuk, hogy bizonyos madarak nyár végével, az ősz beköszöntével elvonulnak, vagyis máshol töltik ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.