Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szabaduljunk meg a körömgombától?

Hogyan szabaduljunk meg a körömgombától?

A körömgomba alattomos fertőzés, ami a lakosság nagyobb részét érinti, mint gondolnánk. Leggyakrabban nem a kéz körmain, hanem a lábkörmökön jelentkezik. Ha időben diagnosztizáljuk, hogy körömgombával állunk szemben, otthon, orvos bevonása nélkül is elejét vehetjük a fertőzés terjedésének, és házi praktikákkal kikezelhetjük magunkat. De ha valaki ragaszkodik az orvos bevonásához, készüljön fel rá, hogy drága gyógyszeres (májkárosító) kezelést is felírhat neki, nem beszélve a költséges, patikákban beszerezhető gombaölő kenőcsök, stiftek, ecsetelőkről. Ezek helyett viszont léteznek olcsóbb megoldások, amikhez nem kell költségekbe veri magunkat, hiszen bármelyik megtalálható egy átlagos háztartásban. A gyógyulási folyamatot egyik sem gyorsítja fel, így mindenképp hónapokba telik a ...
edc5_1_3001.jpg

A körömgomba alattomos fertőzés, ami a lakosság nagyobb részét érinti, mint gondolnánk. Leggyakrabban nem a kéz körmain, hanem a lábkörmökön jelentkezik. Ha időben diagnosztizáljuk, hogy körömgombával állunk szemben, otthon, orvos bevonása nélkül is elejét vehetjük a fertőzés terjedésének, és házi praktikákkal kikezelhetjük magunkat. De ha valaki ragaszkodik az orvos bevonásához, készüljön fel rá, hogy drága gyógyszeres (májkárosító) kezelést is felírhat neki, nem beszélve a költséges, patikákban beszerezhető gombaölő kenőcsök, stiftek, ecsetelőkről.
Ezek helyett viszont léteznek olcsóbb megoldások, amikhez nem kell költségekbe veri magunkat, hiszen bármelyik megtalálható egy átlagos háztartásban. A gyógyulási folyamatot egyik sem gyorsítja fel, így mindenképp hónapokba telik a körömgomba teljes eltüntetése, hiszen ehhez a körömnek teljesen le kell nőnie – ami lábkörmök esetében sokkal lassabb, mint a kézkörmöknél. De az alábbi termékek segítenek fertőtleníteni és megsemmisíteni „ásókát”. Mi kell hát hozzá? Fokhagyma, 20%-os háztartási ecet. A fokhagyma köztudottan nagyon jó fertőtlenítő hatással bír, és ha összenyomjuk és ecetben áztatni hagyjuk, ketten együtt verhetetlenek a gombairtásban. A fokhagymás ecetes lébe mártott vattával vagy fültisztító pálcikával kenjük be a fertőzött körmök, a köröm körül és juttassunk a köröm alá is belőle. Ezt a műveletet naponta kétszer ismételjük meg. Ha türelmesek vagyunk (és annak kell lenni!), pár hét, de másfél hónap után már határozott javulást vehetünk észre: a frissen nőtt köröm már nem sárgás, és nem emelkedik el a bőrtől, hanem egészséges rózsaszín. Egészen addig kell kezelni a körmöt, míg az teljesen le nem nő. Sajnos a gomba, ha nincs kezelve, könnyen tovább terjedhet, ezért folyamatos kezelést és figyelmet igényel.
Vannak azonban olyanok, akik a hipó használatára esküsznek. Ugyanúgy kell eljárni, mint a hagymás ecet esetében. Maró, tisztító hatása megöli a gombát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

máz3.jpg

Miért együnk sok mézet?

Apró méhek millió dolgoznak azért egész nyáron, hogy nekünk télen is legyen egy olyan csodaszerünk, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.