Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan relaxáljunk?

Hogyan relaxáljunk?

A relaxálás (vagy más szóval: lazítás) képessége mindannyiunknak ősi tudása. Nem egyszerű rájönni arra, hogy vajon akkor tudunk lazítani, amikor van rá időnk, vagy akkor van időnk, ha tudunk lazítani. A relaxálás az izmok ellazítását jelenti. Egyszerű, könnyen meg is értjük, mégsem tesszük.Sokan úgy gondolják, az éjszakai alvás majd elmulasztja a fáradtságukat. Igen ám, csakhogy az éjszakai pihentető alvás is attól függ, hogy mennyire tudjuk magunkat éber állapotban elengedni. A lazítás különböző formáinak tudatos alkalmazása nem kíván többet tőled, mint amire képes vagy. S arra vagy képes, amire agyad utasít. A relaxálás természetes része az életnek, mert ha elfáradsz, pihensz, megadod ...

A relaxálás (vagy más szóval: lazítás) képessége mindannyiunknak ősi tudása. Nem egyszerű rájönni arra, hogy vajon akkor tudunk lazítani, amikor van rá időnk, vagy akkor van időnk, ha tudunk lazítani. A relaxálás az izmok ellazítását jelenti. Egyszerű, könnyen meg is értjük, mégsem tesszük.

Sokan úgy gondolják, az éjszakai alvás majd elmulasztja a fáradtságukat. Igen ám, csakhogy az éjszakai pihentető alvás is attól függ, hogy mennyire tudjuk magunkat éber állapotban elengedni. A lazítás különböző formáinak tudatos alkalmazása nem kíván többet tőled, mint amire képes vagy. S arra vagy képes, amire agyad utasít.
A relaxálás természetes része az életnek, mert ha elfáradsz, pihensz, megadod magadnak azokat a jó és kellemes dolgokat, amikre vágysz. Mai modern világunkban azonban már nem engedheted meg magadnak, hogy elengedd magad. A korszerű ember hajt, mert a lazítás nem kifizetődő. Nem érez fáradtságot, fájdalmat – aztán egyszer csak megtörténik a baj. Jobb a bajt inkább megelőzni, ezért ha rendszeresen időt szakítunk a relaxálásra az hosszútávon egyértelműen megtérül. Számtalan módon el lehet jutni az ellazultság állapotába, abba az állapotba, amikor hagyod, hogy az izomgörcsök elhagyják testedet. Nem koncentrálsz arra, hogy most “lazítasz”, hanem a gondolataidat is szabadon engedve hagyod, hogy ellazult állapotba kerülj.
Az alváson kívül a relaxáció fajtái közé tartozik: az autogén tréning, a meditáció, a jóga, valamint a sokkal inkább, az előbb említettekhez képes jóval sűrűbben “gyakorolt”: olvasás, zenehallgatás, a séta és a szex is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért együnk sok mézet?

Apró méhek millió dolgoznak azért egész nyáron, hogy nekünk télen is legyen egy olyan csodaszerünk, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.