Kezdőlap » Zene » Hogyan élnek a DJ-k ?

Hogyan élnek a DJ-k ?

A világélvonalba tartozó lemezlovasok első osztályon, a Concorde-on vagy éppen egy bérelt magángéppel kezdtek el röpködni. Több ezer fontot keresve egy-egy fesztiválfellépéssel, elvárva a méregdrága italok folyamatos biztosítását- Russell Pete, a Gatecrasher rendezvény-menedzsere ezt mondta egyszer.A DJ-k régebben egy üveg Jack Danielsszel és néhány fővel a vendéglistán beérték. Manapság már egy rekesz kell a JD-ből és egy kisebb falunyi ember van a vendéglistán. A DJ-k igényei meglehetősen széles skálán mozognak. Ezeket az igények, a sokat utazó, folyamatosan más helyen fellépő művészek a szerződés mellékletét képező, úgynevezett Riherban rögzítik. A Riderban előírt kéréseket minden promoternek teljesíteni kell.A Riderek 1970-es évektől a ...
dj2.jpg

A világélvonalba tartozó lemezlovasok első osztályon, a Concorde-on vagy éppen egy bérelt magángéppel kezdtek el röpködni. Több ezer fontot keresve egy-egy fesztiválfellépéssel, elvárva a méregdrága italok folyamatos biztosítását- Russell Pete, a Gatecrasher rendezvény-menedzsere ezt mondta egyszer.

A DJ-k régebben egy üveg Jack Danielsszel és néhány fővel a vendéglistán beérték. Manapság már egy rekesz kell a JD-ből és egy kisebb falunyi ember van a vendéglistán. A DJ-k igényei meglehetősen széles skálán mozognak. Ezeket az igények, a sokat utazó, folyamatosan más helyen fellépő művészek a szerződés mellékletét képező, úgynevezett Riherban rögzítik. A Riderban előírt kéréseket minden promoternek teljesíteni kell.

A Riderek 1970-es évektől a pop és rock bandák turnézásainak kezdetétől lettek a megállapodások fontos részei. A Van Halen például egyik fellépésére egy egész nagy tál M&M’s-et kért, de előre kikötötték, hogy barna színűek ne legyenek benne. A mostani pop dívák sem különbek. Mariah Carey öltözőszobáját minden fellépésén, bárhol is járjon, rózsaszínű berendezésekkel és ugyanilyen színű fallal kell ellátni. Sőt a promoter kötelessége, hogy egy kosár epret is betegyen.

Busta Rhymes öltözőjének még a közelében sem lehet disznó vagy marha készítmény. A dance szcéna növekedésével, a DJ-k is elkezdtek a popsztárokéhoz hasonló követelésekkel előállni. Sasha ha külföldön játszik, néha előírja a szerződéseiben, hogy hotelszobájába legyen beállítva egy működő hangrendszer, lemezjátszókkal együtt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

gitarok2.png

Milyen gitárt vegyél?

Elsőnek gondold végig, mennyire szeretnéd, aztán szánd el magad és utána vágj bel. Milyen gitárt ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>