Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a göndör hajat?

Hogyan ápoljuk a göndör hajat?

Van, aki gyötrelemként éli meg, de annak, aki tudja helyesen kezelni áldás lehet a göndör haj. De hogyan is kell helyesen karban tartani a kunkori tincseket? A következő néhány sorban megosztom veletek azt, hogy én hogyan csinálom.Nekem is születésem óta göndör a hajam, apukám szokta mondani, hogy ő egész életemre rendesen beletette a legtartósabb dauert. Nos ez valóban így van és amíg meg nem szoktam én is nagyon szidtam, mert persze soha nem arra akart kunkorodni a bestia, amerre én szerettem volna. Mára azonban megtanultam kezelni. Lássuk csak! Amikor hajápoló készítményt választok mindig igyekszek olyat keresni, amiben van természetes olaj-jojoba vagy kókuszolaj- ...

Van, aki gyötrelemként éli meg, de annak, aki tudja helyesen kezelni áldás lehet a göndör haj. De hogyan is kell helyesen karban tartani a kunkori tincseket? A következő néhány sorban megosztom veletek azt, hogy én hogyan csinálom.

Nekem is születésem óta göndör a hajam, apukám szokta mondani, hogy ő egész életemre rendesen beletette a legtartósabb dauert. Nos ez valóban így van és amíg meg nem szoktam én is nagyon szidtam, mert persze soha nem arra akart kunkorodni a bestia, amerre én szerettem volna. Mára azonban megtanultam kezelni.
Lássuk csak!
Amikor hajápoló készítményt választok mindig igyekszek olyat keresni, amiben van természetes olaj-jojoba vagy kókuszolaj- ezek ugyanis felszívódnak a hajba és rugalmassá teszik azt, amellett nem engedik a hajvégeket kiszáradni. Minden hajmosás után vitaminos, hidratáló hatású hajbalzsammal a hajam teljes hosszát bekenem és hagyom néhány percet hatni. Leöblítem, majd óvatosan törölközőbe tekerem a hajam. Amikor egy kicsit felszívta róla a törölköző a nedvességet bekenem a végeket hajvégápoló szérummal. A hajápoló készítmények egész sorát lehet felfedezni az üzletek polcain. Érdemes minőségit választani, mert a gyengébb minőségű termék többet árthat a hajnak, mint amennyi hasznot remélnénk tőle. Szárítás: Nyári időszakban törekszek arra, hogy a hajam a szabad levegőn száradjon meg szép tincsesre. A hidegebb időszakban ezt természetesen nem merem megkockáztatni, mert könnyen megfázhat a fejem, ami akár korpásodáshoz vagy hajhulláshoz is vezethet. Ilyenkor én is hajszárítót használok, de mielőtt ezzel sokkolnám a hajszálaimat fújok rájuk hővédő spray-t, a hajtövekre meg hajtőemelő készítményt teszek és csak ezután kezdek bele a szárításba. A hajszárító diffúzoros végét használom ez nem engedi szétfújódni a tincseket. Nem túl magas hőmérsékleten megszárítom a teljes hajam. Amikor ezzel is megvagyok a teljes remekművet lefújom hajfénnyel, hogy kellőképpen kiemeljem a tincsek szépségét.
Remélem tudtam segíteni és a göndör hajú sorstársak is áldásként fogják kezelni a csodaszép fürtjeiket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyenek ápolt körmeink?

Sokat dob megjelenésünkön az ápolt köröm, és kéz látványa! Már bemutatkozásnál, nagy előnyre tehetünk szert, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.