Életünk.com http://eletunk.com Wed, 21 Jun 2017 20:03:51 +0000 hu-HU hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.6 72583338 Milyen karácsonyi fűszerek vannak? http://eletunk.com/milyen-karacsonyi-fuszerek-vannak/ http://eletunk.com/milyen-karacsonyi-fuszerek-vannak/#respond Wed, 21 Jun 2017 20:03:51 +0000 http://eletunk.com/milyen-karacsonyi-fuszerek-vannak/ A karácsonyhoz hozzátartozik az illat, a fenyőfa illata, a hideg illata, a hó illata, a fahéj, a szegfűszeg, a karácsonyi vacsora illata.
A legszebb része a készülődés, ilyenkor nem csak az ajándék csomagolás a lényeg, hanem a sütés, főzés is. A fahéj, a szegfűszeg, az ánizs és a gyömbér nemcsak kellékek, hanem jó hangulatot is okoznak. Az ánizsmagot (amit egészben vagy őrölve is be lehet szerezni) főleg a sütemények egyik fűszere, de akár kompótba is lehet tenni, vagy a forralt borba, puncsba.
Ugyanígy jó a forralt borba, puncsba a szegfűszeg, a fahéj.
Ezeknek mind intenzív az aromájuk, így keveset használjunk belőlük. Inkább többet kóstoljunk, mint hogy ehetetlen legyen az édesség vagy az ital.
Ezeknek a fűszereknek a népi hagyományban különböző hatásokat tulajdonítanak. Például a szegfűszeg olaj kitűnő fájdalomcsillapító, érzéstelenítő szer helyileg alkalmazva. A fahéj a gyomorpanaszokat enyhíti, vagy ha a sok sütitől és ételtől felfújódnak, azon is segít. A gyömbér erősíti a gyomrot és javítja az étvágyat (ha esetleg nem lenne, de az eléggé kizárt karácsonykor).
Tehát nem csak a kedvünket javítják a fűszerek, hanem jótékony hatások is ismert. Bátran fogyasszuk őket. Ha lehet ne fűszerkeverékeket, hanem külön vegyünk meg mindent. A fűszerkeverékek drágák, és hangzatos nevekkel (mézeskalács fűszerkeverék, forralt bor varázs stb…) eladják magukat. Inkább készítsünk saját magunk. A forralt bor varázs az sima cukor, kristálycukor, fahéj és szegfűszeg. Ezért nem érdemes egyben megvenni.

]]>
http://eletunk.com/milyen-karacsonyi-fuszerek-vannak/feed/ 0 5856
Hogyan gondozzuk a lakásban tartott cicát? http://eletunk.com/hogyan-gondozzuk-lakasban-tartott-cicat/ http://eletunk.com/hogyan-gondozzuk-lakasban-tartott-cicat/#respond Wed, 21 Jun 2017 08:03:54 +0000 http://eletunk.com/hogyan-gondozzuk-lakasban-tartott-cicat/ A macskák gyakorlatilag végigkísérték az embereket a történelem során, voltak egerésző segítőtársaink, szent állataink, illetve testesítették meg babonás félelmeinket. Népszerűségük házi kedvencként a mai napig töretlen. Lakásban is kellemes társaink lehetnek, ha betartunk egy néhány alapszabályt.
Nagyon fontos az ivartalanítás. Az ivaros kandúrok kellemetlen szokása, hogy jelölgetnek, az ivaros nőstény cicák pedig különösen problémásak lehetnek az ivarzás idején. Nem beszélve az esetleges nem kívánatos szaporulatról.
A lakásban tartott cicát ne engedjük az utcára! Rengeteg veszély leselkedik rájuk odakint, például autók, amik elüthetik az óvatlan macskákat, idegen állatok, akikkel összetűzésbe keveredhetnek, és nem utolsó sorban kórokozók, élősködők, amikkel megfertőződhetnek.

Amire szükségünk lesz:
Alapfelszerelés az alom tálca, vagy macska wc. Többféle kivitelben kaphatóak az állatkereskedésekben, a legegyszerűbbektől a legmodernebb kivitelezésű darabokig. Vannak fedett és fedetlen változatok, bőséges a választék. Gyakorlatban teljesen jó az egyszerű, peremmel ellátott almos tálca is. A különböző fedeles változatoknak nagy előnye lehet, hogy jobban magukban tartják a kellemetlen szagokat, valamint az alomanyag kevésbé tud kiszóródni használat közben.
Használhatunk hagyományos macskaalmot, vagy az újabban népszerű gél almok valamelyikét. Környezetbarát megoldás lehet a pellet alom használata, hiszen csak természetes anyagok felhasználásával készül, rendkívül jó a szag- és nedvességmegkötő képessége, és mivel nagyobb granulátumokból áll, mint a hagyományos macska alom, nehezebben hullik ki az alomtálcából, így kevesebbet kell körülötte takarítani.
A beszennyeződött almot naponta távolítsuk el, és pótoljuk tisztával. Ha több cicát tartunk, akkor esetenként naponta többször is el kell távolítani a beszennyeződött almot, a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.

Mit eszik a cica?
A macskák ragadozó állatok, vadász ösztönük a háziasítás következtében sem tűnt el. Viszont a lakásban tartott cicáknak nem sok lehetőségük van vadászni, az ő számukra rendelkezésre állnak a kereskedelemben kapható különböző minőségű (és ár-kategóriájú) tápok. Mivel a macskák gyomra viszonylag kicsi, egyszerre nem képesek túl sok táplálékot elfogyasztani, ezért bevett szokás macskatulajdonosok körében, hogy mindig van kihelyezve száraz eledel, hogy az állat a nap bármely szakában csemegézhessen belőle, emellett pedig reggel és este alutasakos, vagy konzerv eledelt is adnak a cicának. Mindig lássuk el kedvencünket friss ivóvízzel is, erre különösen ügyelnünk kell a nyári időszakban.
Tévhit, miszerint a macskák tejet isznak. Hasmenést okozhat nekik, úgyhogy ha lehet, inkább kerüljük.

Állatorvos
Nagyon fontos a macskák évenkénti vakcinázása, rendszeres állatorvosi felügyelete. Habár a kutyákkal ellentétben macskáknál még nem kötelező a mikrocsip beültetése, azért jó, ha szánunk erre is egy kisebb összeget, hiszen előfordulhat, hogy kedvencünk elkóborol, és ilyen esetekben a mikrocsip leolvasásával azonnal megtalálható a gazdi.

A szellőztetés veszélyei
Sajnos előfordulhat, hogy a cicánk kiszökök a nyitott ablakon, és ha emeletes házban lakunk, akkor leesve súlyosan megsérülhet, akár el is pusztulhat. Ezeknek a baleseteknek a megelőzésére felszerelhetünk az ablakokra úgynevezett macskahálót. Így nem kell lemondanunk a friss levegőről, és a cica is biztonságban lesz.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-gondozzuk-lakasban-tartott-cicat/feed/ 0 5235
Hogyan ellenőrizzük a tojás frissességét ? http://eletunk.com/hogyan-ellenorizzuk-tojas-frissesseget/ http://eletunk.com/hogyan-ellenorizzuk-tojas-frissesseget/#respond Tue, 20 Jun 2017 20:03:51 +0000 http://eletunk.com/hogyan-ellenorizzuk-tojas-frissesseget/ A tojás frissességét úsztatással ellenőrizhetjük. Tegyük a tojás vízbe,és nézzük meg, az edény mely részére úszik: ha az alján marad, friss, ha lebeg a vízben, kb 1 hetes, ha feljön a víz tetejére, akkor valószínűleg már többhetes. Természetesen felütés után is ellenőrizhetjük . A friss tojás sárgája szinte gömb alakú és teljesen körbefogja a fehérje. Az egyhetes tojás fehérje már nem olyan szilárd. A még régebbi tojásfehérje kissé vizenyős lesz , a sárgája pedig lapos. A tojásokat érdemes egyenként felütni és csak az ellenőrzés után tenni a többihez. Ha kemény tojásfehérje habot akarunk készíteni, akkor ügyeljünk arra , hogy a tojások fehérjéje csak tiszta , zsírmentes edénnyel és habverővel érintkezzen.

Még az is fontos, hogy a sárgája ne kerüljön bele különben nem lesz megfelelő keménységű a habunk . Ha nehezen tudjuk felverni a tojásfehérjét, adjunk hozzá néhány csepp citromlevet. Felverés után azonnal használjuk el, mert ha sokáig áll, akkor megfolyósodik. A nyers tojással készült ételekhez pl. majonéz, tojáshabokhoz , hideg tojásos krémekhez) mindig friss tojást használjunk, vagyis olyat, ami úsztatáskor az edény alján marad. Készíthetünk belőlük csokoládé pudingot, a következő módon. A csokoládékrémhez keverjük hozzá a tojássárgáját így egy kicsivel sűrűbb állagú lesz , amikor a krémünk elkészült , akkor langyosan adjuk hozzá az időközben már felvert tojásfehérjét , ügyelve arra , hogy inkább forgassuk bele óvatosan , így megelőzhetjük a hab összetörését. Ezt ehetjük melegen , de természetesen fogyaszthatjuk hidegen is hűtőben lehűtve.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-ellenorizzuk-tojas-frissesseget/feed/ 0 7193
Miről szól a Durr durr és csók? http://eletunk.com/mirol-szol-durr-durr-es-csok/ http://eletunk.com/mirol-szol-durr-durr-es-csok/#respond Tue, 20 Jun 2017 08:03:49 +0000 http://eletunk.com/mirol-szol-durr-durr-es-csok/ Ez egy úgymond karácsonyi vígjáték, már csak abból kiindulva, hogy karácsonykor játszódik, és igazából az érdekes akció jelenetek mellett tele van vicces jelenetekkel is. A sztori úgy kezdődik, hogy Harold elkezdi elmesélni, hogyan került Los Angelesbe, és milyen ott az élet. Néhány kockában bemutatja, hogy milyen volt a gyerekkora, és egy barátnője gyerekkora. Harold bűvész volt. Később azonban felnőtt korára nem sokra vitte, és épp egy játékboltot rabol ki, amikor véletlenül bekapcsol a riasztó, futni kezdenek, és egy ő az erkélyről megállítja őket. A társát lelövi, ő pedig egy színész válogatáson találja magát, és a nagy izgalom miatt, teljesen jónak találják, és elviszik Los Angeles-be.

Ott járja a bulikat, és készülnek a felvételre. Találkozik meleg Perry-vel, akinek egy magán nyomozó, saját cége van, egy egész kft. Elviszi Harold-ot, hogy beletanuljon a szakmába, hogy még jobban el tudja játszani a szerepet. Találkozik egy bárban a régi ismerősével Hermoni-val. Egy véletlen folyamán azonban félre informálják, és azt mondják, hogy a lány meghalt, de nem ő, hanem a húga halt meg. Harry azt hazudta, hogy magán nyomozó, így Hermoni megkéri, hogy kutassa fel, ki ölte meg a húgát. Perry-vel dolgozik együtt, ám ő elárulja Hermoni-nak az igazat, miszerint Harry nem is igazi nyomozó.

Azonban Perryvel mégis tovább kutatnak, és egy véletlen folyamán Harry rájön, hogy mi a megoldás, és miért halt meg a húga. Egy ajtó által levágott ujj, sok lövöldözés és akció után minden világos lesz, és a rosszak végül elbuknak. Robert Downey Jr. és Val Kilmer közös játéka fantasztikus.

]]>
http://eletunk.com/mirol-szol-durr-durr-es-csok/feed/ 0 4055
Milyen a jó önéletrajz? http://eletunk.com/milyen-a-jo-oneletrajz/ http://eletunk.com/milyen-a-jo-oneletrajz/#respond Mon, 19 Jun 2017 20:03:54 +0000 http://eletunk.com/milyen-a-jo-oneletrajz/ Először is, ha már végeztünk a tanulmányainkkal, vagy új állás után kutatunk, akkor az állásra való jelentkezéshez önéletrajzra lesz szükségünk. Fontos, hogy az önéletrajz kézzel írott legyen, ezt jobban szeretik a munkaadók, ehhez segítségképpen mintákat tudunk letölteni az internetről, figyeljünk rá, hogy népszerű modernkori önéletrajz amerikai stílusban íródik, ez azt jelenti, hogy először a hozzánk legközelebb eső időesemény szerint kezdjük el részletezni az egyes kategóriákat.

Ahhoz, hogy egy jó önéletrajzot írjunk, piszkozatot írjunk előtte, amit aztán többszöri átnézés, hibajavítás után írjunk az önéletrajznak szánt papírra, a legszebb írásunkkal.
Fontos, hogy a lapot először ceruza és vonalzó segítségével vonalazzuk meg, hogy az írásunk során egy sorban tudjunk maradni.

Az önéletrajzhoz csatolásképpen küldjük el a motivációs levelet, ha kérik, de a kísérőlevelet mindenféleképpen, ha nem kérik, akkor is!

Az önéletrajzban írjuk le a munkavégzéshez szükséges tulajdonságainkat, például: precíz, higgadt, tanulékony. Említsük meg továbbá, ha valamilyen iskolai-, vagy sporteseményen kiemelkedő eredményt értünk el, illetve az érettségi, vagy a szakmai vizsga során elért jó eredményeinket, továbbá a szakmai gyakorlatunkat. Ezt munkaadók is értékelni fogják.
Írjuk bele az elérhetőségeinket (lakcím, telefonszám, e-mail cím), amin a munkaadó válaszolni tud nekünk. Érdemes az önéletrajz végén is emlékeztetőül megemlíteni az elérhetőségeinket.
Önéletrajzunk során igyekezzünk kreatívak lenni, hiszen számos „sablon” önéletrajzot küldenek be az álláskeresők, így ha az önéletrajzunk már figyelemfelkeltő jelleggel bír, akkor már nyert ügyünk van.

]]>
http://eletunk.com/milyen-a-jo-oneletrajz/feed/ 0 7295
Mi a teendő, ha kutya kölykök születnek http://eletunk.com/mi-teendo-ha-kutya-kolykok-szuletnek/ http://eletunk.com/mi-teendo-ha-kutya-kolykok-szuletnek/#respond Mon, 19 Jun 2017 08:03:52 +0000 http://eletunk.com/mi-teendo-ha-kutya-kolykok-szuletnek/ A kölykök a születésüktől számítva körülbelül a 12. napon kezdenek látni, akkor nyílik ki a szemük. A hallásuk csak később, kb. 2-3 hetes korban kezdődik, mivel születéskor a külső hallójárat zárt. Ebben az időszakban kellő átmenettel kell szoktatni a kölyköket a fényhez és a hanghoz, mert a hirtelen fény és a hang a látás, ill. a hallás kifejlődését károsan befolyásolja.

Háromhetes kortól kezdve már belenyalnak a kellőképpen előkészített, és a számukra kívánatos eledelbe és tányérból is kezdenek enni. A gyakorlat azt mutatja, hogy a 3. héttől a mesterségesen is etetett kutyák fejlődése igen kedvezően alakul. A kölyköket általában 6 hetes kortól kezdve fokozatosan ajánlatos elválasztani.

Eleinte 4-5-ször etetjük, míg a szoptatást napról napra csökkentjük, az anyaállatot egyre hosszabb időre különítjük el, s a kiskutyákat csak időnként engedjük az anyjukhoz. Egyébként ilyenkor már az anya sem engedi őket állandóan szopni. A kölykök és az anya együtt tartása ajánlatos még több héten át, ugyanis ez alatt az idő alatt az anya neveli is kölykeit.

Az elválasztás után a kölyköket lehetőleg külön-külön tálból etessük, mert ilyenkor jobban tudjuk ellenőrizni, hogy melyik mennyit eszik. Az egy tálból etetésnél az élelmesebb kutyák a többiek elől eleszik a táplálékot. A kölyköket általában 1 1/2 -2 hónapos korukban teljesen különválasztjuk az anyától. Ilyenkor csak bizonyos gyakorlattal lehet következtetni a kölykök jövőbeni fejlődésére. A szoptatás alatt a tulajdonos már tudja, melyik az életre valóbb, melyik ugat már párhetes korában.

]]>
http://eletunk.com/mi-teendo-ha-kutya-kolykok-szuletnek/feed/ 0 4693
Hogyan kezeljük az ekcémát ? http://eletunk.com/hogyan-kezeljuk-az-ekcemat/ http://eletunk.com/hogyan-kezeljuk-az-ekcemat/#respond Sun, 18 Jun 2017 20:03:51 +0000 http://eletunk.com/hogyan-kezeljuk-az-ekcemat/ Az orvos döntése a kezelést illetően függ a kis beteg korától, a kiütés helyétől és jellegétől, a gyermek kövérségétől és hízási ütemétől, attól hogy milyen új ételeket kapott a baba, mielőtt a kiütés kijött és hogy hogyan reagál a kezelés különböző formáira. Sok esetet lehet gyógyítani külsőleg, ecsetelő folyadékkal vagy kenőccsel.

Makacsabb esetekben megpróbálják megtalálni, hogy milyen ételre vagy ételekre allergiás a gyermek. Fiatal csecsemők esetében gyakran a forralatlan, friss vagy pasztőrözött tehéntej a kiváltó ok. Ilyenkor át kell térni a forralt tejre, mert minden étel kevésbé veszélyes, ha jól megfőzik. Vannak csecsemők, akik csak akkor gyógyulnak, ha a tej fogyasztását egészen abbahagyják. Sokszor eredményes a narancslé kiiktatása is.

Súlyosabb esetben, ha nagyobb gyermekről van szó, akiknek már változatos az étrendje, az orvos gondosan kikísérletezheti, hogy melyik étel árt, oly módon, hogy a gyerek étrendjéből egyenként kiküszöböli az egyes ételfajtákat. Súlyos és makacs esetekben “bőrpróbát” végeznek, azaz különböző ételmintákat adnak injekció formájában a gyermeknek. Ha a szúrás helye körül csalánkiütés támad, akkor az ételre érzékeny a gyermek. Ha a gyermek kövér és továbbra is gyorsan hízik, eredményt érhetünk el, ha a cukrot és lisztneműeket kihagyjuk az étrendből. Gondosan kell kezelnünk azokat az eseteket is, amelyekben valamilyen külső ingerlő hatás játszik szerepet. Nem szabad elfelejteni, hogy az ekcéma oka a gyermekben belül van, nem külső fertőzés hozza létre.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-kezeljuk-az-ekcemat/feed/ 0 4934
Miért együnk sok mézet? http://eletunk.com/miert-egyunk-sok-mezet/ http://eletunk.com/miert-egyunk-sok-mezet/#respond Sun, 18 Jun 2017 08:03:49 +0000 http://eletunk.com/miert-egyunk-sok-mezet/ Apró méhek millió dolgoznak azért egész nyáron, hogy nekünk télen is legyen egy olyan csodaszerünk, ami megannyi bántalomra jó. Ez pedig a méz. Ez a különleges „készítmény” egy igazi kincsesbánya, már ami az egészséges tápanyagokat, ásványi anyagokat illeti. Tényleg a legkülönbözőbb bajokat orvosolhatjuk vele. tegyünk próbát bármilyen fajta mézzel. De itt vannak a legismertebb fajták: akác, gesztenye, repce, hárs. De olyan extrémebbnek hangzók is léteznek, mint a levendulaméz, galagonyaméz, napraforgóméz, mentaméz, hajdinaméz, vöröshagymaméz.
Milyen panaszok esetén fogyasszuk? Nátha, krónikus fáradtság, fogfájás (ehhez egy kevés fahéjjal keverjük össze, és úgy tegyük a fájós fogra), gyomorpanaszok esetén. De kiváló immunrendszer-erősítő hatása van. Elképesztő, de bőrbetegségek esetén is sikerrel használhatjuk. Eltünteti a pattanásokat, szintén fahéjjel megspékelve enyhíti az ekcéma tüneteit, az övsömört és a legkülönfélébb bőrfertőzéseket. Akár égési sérülés esetén is bevethetjük, jól elzárja a sebet, főleg a baktériumok elől, mégis hűti és nyugtatja azt. A hajunkat is ápolhatjuk vele: egy rész méz, egy érsz olivaolaj felhasználásával pakolást készítünk, a hajukat bevonjuk vele 10 percig, és az eredmény fényes, egészséges haj és fejbőr.
Ha mézet fogyasztunk cukor helyett édesítőszerként a teánkba, az sokkal egészségesebb megoldás, pedig a méz is tömény gyümölcscukor és szőlőcukor. De mivel szénhidrátban gazdag, ezért tömény energiaforrásnak számít. Tartalmazza az összes, az emberi szervezet számára létfontosságú ásványi anyagot. Gyorsan felszívódik, tisztítja a vérünket és fokozza annak a termelődését, frissíti a szervezetet.
Fogyasszuk hát bátran, felhasználási lehetőségekben bővelkedő természeti csoda a méz.

]]>
http://eletunk.com/miert-egyunk-sok-mezet/feed/ 0 3947
Hogyan futtassunk lilaakácot? http://eletunk.com/hogyan-futtassunk-lilaakacot/ http://eletunk.com/hogyan-futtassunk-lilaakacot/#respond Sat, 17 Jun 2017 20:03:52 +0000 http://eletunk.com/hogyan-futtassunk-lilaakacot/ A Született feleségek című sorozat óta még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezi a lilaakácot, pedig amúgy is nagyon dekoratív, rendkívül gyorsan növő növényről van szó.
A növekedése meglehetősen agresszív, csavarodva kapaszkodik fel a támrendszeren, ezért vagy évente többször lecsavarjuk az ágakat a támról, vagy pedig beletörődünk, hogy az már akár örök időkig a növényünk alatt marad. Ügyeljünk rá, hogy az ágak ne tudjanak bekúszni a cserepek alá, a fal repedéseibe, a hibás ragon keresztül a tetőtérbe, stb, mert ilyen helyeken kárt okozhat, akár statikai hibákat is. Ugyanilyen okból az ültetéskor is hagyjunk legalább fél méter távolságot az épület alapjától. Ha egyenletes, átlátszatlan, zöld falat szeretnénk létrehozni, akkor már az alsó régiókban is késztessük elágazásra, és az oldalágakat vízszintesen igyekezzünk eloszlatni.
Napos, meleg fekvésben gyorsan növekszik és dús, zöld levélzetet fejleszt. Ha már alaposan benőtt egy pergolát, még az eső nagy részétől is megóvja az alatta lévő teraszt. Igyekezzünk úgy futtatni, hogy a felső, virágzó részek minél több vízszintes futófelületet kapjanak, akkor ugyanis virágzási időszakban a hatalmas, fél-egy méter hosszú, nagyon illatos fürtöket szinte ontani fogja magából, alulról nézve pedig úgy fog tűnni, mintha lila felhő borítana be.
Természetesen ezt a virágot is megtalálták már a nemesítők, így rengeteg színváltozatot beszerezhetünk. Van köztük a lila mellett teljesen rózsaszín is, és a borsó fehéres-lilás virágaira nagyon hasonló fürtöket produkáló fajta is.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-futtassunk-lilaakacot/feed/ 0 4639
Milyen filmeket játszanak a mozik novemberben? http://eletunk.com/milyen-filmeket-jatszanak-mozik-novemberben/ http://eletunk.com/milyen-filmeket-jatszanak-mozik-novemberben/#respond Sat, 17 Jun 2017 08:03:51 +0000 http://eletunk.com/milyen-filmeket-jatszanak-mozik-novemberben/ Az év utolsó hetei mindig a sikerfilmek moziba kerülésének kedvelt időpontjai. Nincs ez másként idén sem. Az évből már csak másfél hónap van hátra, de a filmkedvelők nem maradnak csemege nélkül. Folytatások, és új filmek egyaránt várják a mozizni vágyókat.
Már novemberben elkezdődik a filmáradat. November 21-én kerül a hazai mozikba a Futótűz című film, ami a nagy sikerű Éhezők viadala folytatása. A trilógia második részében a viadal győztesei Katniss, és Peeta hazaérkeznek, de nem tölthetnek sok időt szeretteikkel, mert eleget kell tenni a kötelességüknek, és a győzelmi körút keretében végigjárni minden körzetet. Közben az elnök elkezdi szervezni a 75. viadalt, ami mint minden 25. viadal „nagy mészárlás” lesz. Ezekre a viadalokra mindig valami különlegességgel készül a főváros. Nem lesz ez másként most sem.
A gyerekek sem maradnak film nélkül. Szintén 21-étől vetítik A Mikulás mentőakció című animációs filmet. Melyben bepillanthatunk Mikulás rejtélyes világába. Megtudhatjuk többek között azt is, hogy képes a jó öreg nagy szakállú egyetlen éjszaka alatt eljutni minden gyerekhez a földön. A film főszereplője Bernard a manó aki a rénszarvasok istállóját takarítja, ám a történet végére ez megváltozik.
November utolsó hetében kerül a mozikba a Harcban élve című film Jason Statham, és James Franco főszereplésével. A történet egy volt kábítószer ellenes ügynökről szól, aki új életet akar kezdeni a kislányával. Lezárja a múltat, és egy kisvárosba költöznek. Természetesen a kisváros nyugalma csak látszat. Hősünk hamar rádöbben, hogy valami nem stimmel. Azonban a bűnszervezet feje sem ostoba, és kideríti, hogy ki is az új lakó a városban. Miután kitudódik az ügynöki múltja, elkezdődik a harc a jó és a rossz között. Jason Statham neve garanciát ad arra, hogy nem fogunk unatkozni.
Ezek tehát a novemberi filmsikerek, amik várhatóan sok nézőt fognak moziba csábítani.

]]>
http://eletunk.com/milyen-filmeket-jatszanak-mozik-novemberben/feed/ 0 5818