Életünk.com http://eletunk.com Sun, 15 Jan 2017 20:04:06 +0000 hu-HU hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.2 72583338 Mitől népszerűek a vámpíros történetek? http://eletunk.com/mitol-nepszeruek-vampiros-tortenetek/ http://eletunk.com/mitol-nepszeruek-vampiros-tortenetek/#respond Sun, 15 Jan 2017 20:04:06 +0000 http://eletunk.com/mitol-nepszeruek-vampiros-tortenetek/ A mai fiatalok hatalmas rajongói a különböző vámpíros történeteknek. Lányok és fiúk egyaránt érdeklődnek a téma iránt, legyen szó televíziós sorozatokról vagy olvasnivalókról. Mi olyan vonzó bennük, hogy százezreket ragad magával?
Az alaptörténetek nagyjából ugyanarra a sémára épülnek. Fiatal, jóképű, vonzó pasi, aki nem mellesleg vámpír, beleszeret az ártatlan, gyönyörű ember lányba. És a szerelem végül viszonzásra lel. Ez a romantikus szál már önmagában érdekli a végtelenül érzelgős, szereleme áhítozó lányokat. Az már csak a ráadás, hogy szívesen képzelik magukat a női főhős helyébe. Mert szeretnék átélni azt az elsöprő szerelmet, amit a sorok között olvasnak, vagy a képernyőn látnak. Arról álmodozva, hogy az a helyes pasi őket szereti, félti, óvja még a széltől, és szeretnék szeretve érezni magukat. De ha már ők maguk nem élhetik át ezt a varázst, örömmel nézik, hogy mással megtörténik, még ha csak kitalált történetről is van szó.
Persze ezek a sztorik sosem merülnek ki az egyszerű szerelmi történetben. A vámpírok élete nem egyszerű, problémák problémát követnek, s azokat meg kell oldani.
A vámpíros történetek fordulatokban gazdagok: mindig van miért/kiért izgulni. Szerelmi háromszög, háború kitörése, családi viszályok, halálesetek tarkítják a szereplők mindennapjait. Ezért nehéz letenni a könyvet, és úgy érzik, hogy még egy fejezetet, csak még egy fejezetet el akarnak olvasni. Vagy alig várják ki a következő epizód érkezését.
Az sem utolsó szempont, hogy a mai fiatalok szívesen szakadnak ki a hétköznapok nyújtotta valóságból, hogy egy teljesen új világba csöppenjenek. Az ő fantáziájuk határtalan, teljesen normális, ha a természetfeletti lények – még ha csak gondolatban is – de a napjaik részét képezik. Őket elvarázsolja minden, ami nem megszokott, ami új, mai mágikus. Ez egyfajta menekülési útvonal számukra egy olyan világba, olyan szereplők közé, akikkel könnyen azonosulnak, és olyan karakterek, amiknek örömmel a helyébe lépnének.

]]>
http://eletunk.com/mitol-nepszeruek-vampiros-tortenetek/feed/ 0 5734
Hogyan alkalmazkodjunk a kisbaba életritmusához – az éjszakai etetést illetően? http://eletunk.com/hogyan-alkalmazkodjunk-kisbaba-eletritmusahoz-az-ejszakai-etetest-illetoen/ http://eletunk.com/hogyan-alkalmazkodjunk-kisbaba-eletritmusahoz-az-ejszakai-etetest-illetoen/#respond Sun, 15 Jan 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-alkalmazkodjunk-kisbaba-eletritmusahoz-az-ejszakai-etetest-illetoen/ Bár a kisbabák elég hamar kialakítanak bizonyos étkezési rutint, ennek a belső órának a működése gyakran érthetetlen a szülők számára.
Akármennyire is fárasztó az éjszaka kellős közepén felkelni, hogy megetessük a kicsit amikor éhes, mégis nekünk kell alkalmazkodnunk a kisbabánk életritmusához. Nem igaz, hogy elkényeztetjük őt azzal, ha mindig kielégítjük az igényeit. Semmi nem adhat okot arra, hogy sírni hagyjuk a kisbabát – hiszen a babák a sírással kommunikálnak. Mivel még nem tudnak beszélni, ez az egyetlen módjuk van arra, hogy tudassák, ha valamire szükségük van.

Azok a csecsemők, akiknek “minden kívánságát lesik” a szülei, az első pár hónap eltelte után egyre nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak. És bár valóban kifejezetten kimerítő dolog éjszakánként többször is felkelni, hogy megetessük a babát, de hosszútávon nagyon is “kifizetődő”.

A kisbabáknak meg kell tapasztalniuk, hogy mindig számíthatnak a szüleikre, ez egyik alapfeltétele egészséges érzelmi és mentális fejlődésüknek. Ehhez azonban az kell, hogy érezze, hogy akármi gondja, baja (akár szó szerint “hasfájása”) van, anya és apa mindig rendelkezésére áll, és segít. Ez persze nem azt jelenti, hogy szülőként napi huszonnégy órás szolgálatot kell teljesítenünk, ha boldog, kiegyensúlyozott gyermeket szeretnénk – hiszen nem kell minden feladatot magunkra vállalnunk: a nagyszülők, rokonok is biztosan szívesen segítenek.

A cumisüvegekbe előre adagolt anyatejből az apuka is megetetheti éjszaka a kisbabát; így nem kell mindig az anyukának felkelnie, és így neki is lehetősége lesz rá, hogy legalább néha kialudja magát.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-alkalmazkodjunk-kisbaba-eletritmusahoz-az-ejszakai-etetest-illetoen/feed/ 0 6901
Hogyan gondoskodjunk a kékfejű cinkékről? http://eletunk.com/hogyan-gondoskodjunk-kekfeju-cinkekrol/ http://eletunk.com/hogyan-gondoskodjunk-kekfeju-cinkekrol/#respond Sat, 14 Jan 2017 20:03:51 +0000 http://eletunk.com/hogyan-gondoskodjunk-kekfeju-cinkekrol/ A kékfejű cinke apró, mindössze 10-11 centiméteres madárka. Megjelenésében hasonlít a széncinegéhez, megkülönböztetésük nemcsak a méreteik miatt könnyű, hanem azért is, mert a kékfejű cinke valóban kékfejű: mintha enyhén punk-os élénk kék frizurát viselne. Alatta az arca fehér, a szemén fekete, afféle zorrós szemkötőt visel, torka is fekete. A hasa sárga-sárgásfehér, nem olyan élénk, mint a széncinegének. A háti oldaluk nagyon hasonló. A tojók és a fiatalok színe fakóbb, mint a hímeké.
A kertben a kékfejű cinkék hasonlóan táplálkoznak, mint a széncinegék: nagyon szeretik ők is a szotyit, és bár megeszik tálcáról is, mégis jobban szeretnek függeszkedni evés közben, ezért nagyon népszerűek a felakasztott, dróthálós etetők, a cinkegombócok, és minden más, akasztva tálalt élelem, például szalonnabőr, faggyú, háj, gyümölcsdarabok is.
Általában kisebb csapatokban járják az etetőket, gyakran egyszerre érkeznek a nagyobb cinkékkel. Nem nagyon zavartatják magukat a társaságtól, és egy kicsit bátrabbak is, nem rohannak el már az első napraforgószemmel valami biztonságosabb helyre. Nem kötözködnek a nagyobb madarakkal, és egymással is ritkán vesznek össze, de ehhez az kell, hogy az etető bőséges élelemforrást jelentsen, tehát napi rendszerességgel ellenőrizzük, hogy elegendő táplálékot találnak-e az odalátogató madarak.
Ha a kertbe szeretnénk szoktatni őket a nyári időszakra is, akkor helyezzünk el a fákon magasan megfelelő faodúkat. Ezekben kisebb csapatokban telelnek át: éjszakánként összebújva alszanak, majd tavasszal jó eséllyel valamelyik cinkepár kisajátítja magának a kiváló fészkelési lehetőséget.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-gondoskodjunk-kekfeju-cinkekrol/feed/ 0 4393
Mit tehetünk ha az apa távol van? http://eletunk.com/mit-tehetunk-ha-az-apa-tavol-van/ http://eletunk.com/mit-tehetunk-ha-az-apa-tavol-van/#respond Sat, 14 Jan 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/mit-tehetunk-ha-az-apa-tavol-van/ Csináljunk annyi fényképet amennyit csak tudunk és küldjük el mindet, amelyiken egyáltalán látszik valami. A büszke édesanyák nem szeretnek mutogatni és eltenni olyan képeket, amelyeken a gyermek nem néz valami okosan, vagy éppen mérges, vagy nincs szépen felöltözve.
Pedig az édesapa, ha a családját maga elé képzeli, nem mosolygó arcokra vágyik, mint ahogy az éhes ember sem kíván mindig édességet. Inkább kevesebb képet küldjünk, de rendszeresen, mint ritkán és rendszertelenül nagy mennyiséget. még egy nagyon komoly és fontos szempont van. Az apa (éppen úgy, mint az anya) szeretné azt érezni, hogy megkímélje őt az aggodalomtól, csak azt írja meg, hogy milyen könnyen oldotta meg a problémákat, mennyire kézben tart mindent, akkor az apa feleslegesnek érzi magát. Másrészt viszont nincs értelme, hogy értesüljön az anya minden titkos aggodalmáról, amin úgysem tud segíteni. Rengeteg valódi probléma merül fel mindig a gyermekkel kapcsolatban: költsön-e pénzt arra, hogy vidékre vigye el a gyermeket nyaralni? Menjen-e a gyermek óvodába ősszel? Engedje-e, hogy elszakítsa a ruháját és veszélyeztesse a testi épségét a fára mászással, vagy ne? Ezek azok a kérdések, amelyekben az apa természetszerűleg segíteni, ha otthon lenne.
Most is új, hasznos szemszögből láthatja a problémákat, olyasmi is eszébe juthat, amire az anya nem gondol, és neki is a közelség érzését adja, ha részt vehet a gyermekre vonatkozó mindennapi kérdések eldöntésében. Nagyon fontos, a gyermek nevelése a két szülő együttes feladata.

]]>
http://eletunk.com/mit-tehetunk-ha-az-apa-tavol-van/feed/ 0 5052
Hogyan díszítsük falainkat? http://eletunk.com/hogyan-diszitsuk-falainkat/ http://eletunk.com/hogyan-diszitsuk-falainkat/#respond Fri, 13 Jan 2017 20:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-diszitsuk-falainkat/ Otthonunk szebbé és hangulatosabbá tételének számos módja van, azonban a leghelytakarékosabb és a legpraktikusabb megoldás, ha a falainkat használjuk erre a célra.

Alapjában véve az első gondolat, ami eszünkbe jut a festés vagy tapétázás. Mindkét megoldással és egy megfelelő mesteremberrel fantasztikus eredményeket érhetünk el. A színek és tapéták palettáján már szinte minden megtalálható a vad mintáktól kezdve a romantikus árnyalatokon át minden. A festéssel is elérhetünk a tapétázáshoz hasonló eredményeket: egy festő-mázoló munkás különleges mintákat, ,,foltos” falakat, árnyalatokból álló gyönyörű mintákat pingálhat a falunkra. A tapétázásban talán még nagyobb a választék, hiszen itt már a dimenziók is segítenek nekünk: lehet a tapétánk ,,dudoros”, fűrészporos és a többi.

Ha egy kis különlegességet szeretnénk csempészni egy-egy szobába vásároljunk a mostanság nagy népszerűségnek örvendő falmatricákból. Ezek olyanok, mint az óriásira nyomtatott fotók, szinte már bármilyen mintát beszerezhetünk és ezeket mi magunk is könnyen a helyükre illeszthetjük. Egyéni kérésre is lehet készíttetni saját képekből ilyen posztereket. Ezeknek az ára igen borsos, de a végeredmény kárpótolhat minket.

Falunk ékes díszei lehetnek bizonyos bekeretezett fotók vagy festmények is. Sokaknak már eszébe sem jut egy szép festményt kihelyezni, legyen az híres vagy név nélküli. Ez pedig nagy kár, hiszen a méretet és a mintát mi magunk választhatjuk meg, a keret megfelelő megválasztásával pedig még inkább kiemelkedővé tehetjük lakásunk eme díszét.

Ha gyermek van a családban, akkor megfelelő falidísz lehet például gyermekünk egyik rajzának, munkájának a bekeretezése is. Kedves, mutatós és családias ez a megoldás.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ezeket a díszeket a hangulatfokozás mellett takarásra is használhatjuk: ha van egy csúnya folt a falon, vagy egy eltakarni való szögnyom, akkor nyugodtan tegyük efelé a bekeretezett festményünket vagy rajzunkat, máris meg van oldva ideiglenesen a probléma.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-diszitsuk-falainkat/feed/ 0 3561
Mit kell tudnunk a szilveszterről? http://eletunk.com/mit-kell-tudnunk-szilveszterrol/ http://eletunk.com/mit-kell-tudnunk-szilveszterrol/#respond Fri, 13 Jan 2017 08:03:52 +0000 http://eletunk.com/mit-kell-tudnunk-szilveszterrol/ Szilveszterről mindenkinek a bulizás, hangoskodás, tűzijáték, pezsgő és a lakodalom jut eszébe. Végül is erről is kell szólnia, de miért is? Azt már kevésbé tudjuk, hogy mi is a története.
Ez az ünnep az év utolsó napja a következő évet ünnepeljük, és a hátra hagyjuk a múltat. Nevét I. Szent Szilveszter pápáról kapta. Nem volt mindig december 31.-én a napja, régebben ünnepelték december 24.-én is és január 6.-án is. XII. Ince pápa révén lett december 31.-e hivatalosan is az óévbúcsúztató és január 1.-je pedig az újév. Van néhány népi szokás szilveszter napján, mint például, azért is kell fent maradni éjfélig, hogy ne szakítsuk meg a folytonosságot. A hangoskodás és zajkeltés ahhoz szükséges, hogy elkergessük az ártó szellemeket az újesztendőről. A hagyomány szerint olyan lesz az elkövetkezendő esztendőnk, amilyen módon fogadjuk, ezért kell vidám társasággal és bő vacsorával fogadni, hogy jövőre a boldogság és a bőség töltse meg az évet. Azért figyeljünk arra is, hogy mit eszünk, azt tartják, hogy szárnyast nem szabad, mert hátrafelé kapar és elkaparja a szerencsénket, viszont a malac az jó választás, mivel előre felé túr. Szilveszter másnapján, tehát újévkor ajánlatos a lencsefőzelék vagy leves fogyasztása, mert bőséget teremt.
Az alakja végett, mert az aprópénzre hasonlít és minél többet eszünk belőle, annál gazdagabbak leszünk. Az a legfontosabb, hogy ne legyünk egyedül és érezzük jól magunkat, legyünk felszabadultak és boldogan vessük bele magunkat az újév adta lehetőségekbe.

]]>
http://eletunk.com/mit-kell-tudnunk-szilveszterrol/feed/ 0 5008
Milyen gyógyhatása van az állati fehérjéknek? http://eletunk.com/milyen-gyogyhatasa-van-az-allati-feherjeknek/ http://eletunk.com/milyen-gyogyhatasa-van-az-allati-feherjeknek/#respond Thu, 12 Jan 2017 20:03:50 +0000 http://eletunk.com/milyen-gyogyhatasa-van-az-allati-feherjeknek/ A bárányhús segíti a keringést és elmúlasztja a hidegérzést. A marhahús hipoglikémia, soványság és gyengeség esetén ajánlott. A belsőségek általában erősítik a testünk megfelelő szervét. ezért az indián vadászok először az elejtett vad szívével és májával kínálták meg a lábadozókat és a gyengéket.
A csirkehús melegíti és javítja a keringést. A zsírszegény diétát tartunk, húzzuk le a csirke és a pulyka bőrét. A szárnyasokhoz hasonlóan a halhús is zsírszegénysége miatt kedvelt. Más húsfehérjéktől eltérően a teneri halak energiatartalma általában az anyagcsere szempontjából hideg, így a szervezet anyagcseréjének élénkítésére kevésbé alkalmas, mint a vörös húsok. A rákok meleg yang-energiát tartalmaznak . Általános gyengeség és hiánybetegségek esetén hasznosak. Fokozzák a szervezet anyagcseréjét, ezért segítenek a férfiimpotencián. A kínai nők rendszeresen fogyasztanak oszrigát ( naponta kettőt vagy többet ), mivel úgy tűnik hogy növeli az ösztrogénszintet így hasznos lehet a meddőség és a klimaxos problémák kezelésekor. Azt azért jegyezzük meg, hogy mára már kiderült,hogy a húsok teljes elhagyása nem mindig tesz jót, mivel egy sor hiánybetegség alakulhat ki. Növényi eredetű tápanyagokkal viszont valamennyi pótolható. A halak például nagyon sok omega zsírsavat tartalmaznak, de napjainkban már jó néhány más termékben megtalálhatóak.Törekedjünk arra, hogy ne hagyjuk el a húsokat az étrendünkből , hanem megfelelő és egyenlő hatású csak meleg vagy csak hideg energiájúakat párosítsunk tányérunkon.

]]>
http://eletunk.com/milyen-gyogyhatasa-van-az-allati-feherjeknek/feed/ 0 5432
Hogyan alakítsunk ki vízikertet? http://eletunk.com/hogyan-alakitsunk-ki-vizikertet/ http://eletunk.com/hogyan-alakitsunk-ki-vizikertet/#respond Thu, 12 Jan 2017 08:03:53 +0000 http://eletunk.com/hogyan-alakitsunk-ki-vizikertet/ A víz többféleképp játszhat szerepet egy kertben. Az esetek többségében olyan megoldást alkalmazunk, amikor a kert öleli körbe a vizet, vagyis általában a kerti tavat. Ennek az inverzében is gondolkodhatunk azonban, azaz építhetünk olyan megoldást, ahol a kerti tavat a kert egésze vagy egy része köré építjük, és afféle szigetvilágot alakítunk ki.
Ennek nagy előnye, hogy különleges, egész biztos nagyon kevés helyen alkalmaznak ilyen megoldást. Emellett nagyon jót tesz a növényeknek, mivel az állandó párolgás kellemes mikroklímát hoz létre. Hátránya, hogy kifejezetten drága. Még a legolcsóbb tóépítő alapanyagból, a tófóliából is nagyon sokra van szükség a megépítéséhez, másrészt igen sok víz kell a tó feltöltéséhez. Építsünk mély árkok helyett inkább sekély, kicsit mocsaras megoldásokat, amely néhány helyen mélyül akkorára, hogy nagyobb mélységet igénylő növényeket tartsunk benne, és akár halak is áttelelhessenek.
Törekedjünk rá, hogy a fóliát teljes mértékben elrejtsük a szem elől. Ennek érdekében lapos tómedret alakítsunk ki, amit kavicsokkal, sziklákkal takarhatunk. A szigeteken, félszigeteken a növényzetet úgy alakítsuk ki, hogy hasonlítson a természetes élőhelyekre: A bokrok kicsit lógjanak rá a vízfelszínre, vagy alakítsuk úgy a partvonalat az egyik oldalon, hogy afféle homokos, enyhén lejtős tengerpartféleséget alakítsunk ki. Előbbi helyeken alkalmazzunk mocsári növényeket is, utóbbiaknál alakítsunk ki kellemes, napozásra alkalmas, enyhén virágosított partot. Ne feledkezzünk meg a pihenéshez szükséges padokról, kerti zugokról. A gyerekek számára úgy tegyük biztonságossá a környezetet, hogy nagyon alacsony vízszintet alakítunk ki.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-alakitsunk-ki-vizikertet/feed/ 0 5510
Hogyan ápoljuk a göndör hajat? http://eletunk.com/hogyan-apoljuk-gondor-hajat-2/ http://eletunk.com/hogyan-apoljuk-gondor-hajat-2/#respond Wed, 11 Jan 2017 20:03:54 +0000 http://eletunk.com/hogyan-apoljuk-gondor-hajat-2/ Van, aki gyötrelemként éli meg, de annak, aki tudja helyesen kezelni áldás lehet a göndör haj. De hogyan is kell helyesen karban tartani a kunkori tincseket? A következő néhány sorban megosztom veletek azt, hogy én hogyan csinálom.

Nekem is születésem óta göndör a hajam, apukám szokta mondani, hogy ő egész életemre rendesen beletette a legtartósabb dauert. Nos ez valóban így van és amíg meg nem szoktam én is nagyon szidtam, mert persze soha nem arra akart kunkorodni a bestia, amerre én szerettem volna. Mára azonban megtanultam kezelni.
Lássuk csak!
Amikor hajápoló készítményt választok mindig igyekszek olyat keresni, amiben van természetes olaj-jojoba vagy kókuszolaj- ezek ugyanis felszívódnak a hajba és rugalmassá teszik azt, amellett nem engedik a hajvégeket kiszáradni. Minden hajmosás után vitaminos, hidratáló hatású hajbalzsammal a hajam teljes hosszát bekenem és hagyom néhány percet hatni. Leöblítem, majd óvatosan törölközőbe tekerem a hajam. Amikor egy kicsit felszívta róla a törölköző a nedvességet bekenem a végeket hajvégápoló szérummal. A hajápoló készítmények egész sorát lehet felfedezni az üzletek polcain. Érdemes minőségit választani, mert a gyengébb minőségű termék többet árthat a hajnak, mint amennyi hasznot remélnénk tőle. Szárítás: Nyári időszakban törekszek arra, hogy a hajam a szabad levegőn száradjon meg szép tincsesre. A hidegebb időszakban ezt természetesen nem merem megkockáztatni, mert könnyen megfázhat a fejem, ami akár korpásodáshoz vagy hajhulláshoz is vezethet. Ilyenkor én is hajszárítót használok, de mielőtt ezzel sokkolnám a hajszálaimat fújok rájuk hővédő spray-t, a hajtövekre meg hajtőemelő készítményt teszek és csak ezután kezdek bele a szárításba. A hajszárító diffúzoros végét használom ez nem engedi szétfújódni a tincseket. Nem túl magas hőmérsékleten megszárítom a teljes hajam. Amikor ezzel is megvagyok a teljes remekművet lefújom hajfénnyel, hogy kellőképpen kiemeljem a tincsek szépségét.
Remélem tudtam segíteni és a göndör hajú sorstársak is áldásként fogják kezelni a csodaszép fürtjeiket.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-apoljuk-gondor-hajat-2/feed/ 0 3243
Hogyan gyúrjuk ki magunkat? http://eletunk.com/hogyan-gyurjuk-ki-magunkat/ http://eletunk.com/hogyan-gyurjuk-ki-magunkat/#respond Wed, 11 Jan 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-gyurjuk-ki-magunkat/ Ha elégedetlenek vagyunk a testfelépítésünkkel, izmainkkal, akkor jön szóba a gyúrás fogalma. Ilyenkor el kell döntenünk, hogy vagy konditerembe fogunk járni, vagy pedig otthon fogunk edzeni. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is. Ha otthon edzünk, akkor nem tudunk kitől tapasztalatot szerezni, és maga a kondizás is unalmasabb. Ha pedig terembe edzünk, akkor ott jobban fogunk tudni fejlődni, mivel több gép van, több izomcsoportra tudunk edzeni.
Találhatunk az interneten edzésterveket, amiket ha követünk, 3-4 hónap múlva már egész jó erőben érezhetjük magunkat.

Javaslom, hogy hetente minimum háromszor, de maximum ötször járjunk le a terembe, mivel izmainknak regenerálódnia kell, és csak akkor tud, ha alszunk. Ha kondizunk, akkor kiemelten fontos a pihenés, az alvás szerepe, 10 órát kell aludnunk, hogy ideálisan fejlődhessünk. Táplálékkiegészítőket is használhatunk, de ehhez az étrendünknek is normálisnak kell lennie. Ha soványak vagyunk, nehezen hízunk, akkor tömegnövelőre van szükségünk.

Fontos, hogy tömegelési időszakban mindig együnk halat, vagy húst, rizst. Kerüljük a zsíros ételeket. Ne terheljük túl magunkat, egy héten egy izomcsoportra maximum kétszer kondizzunk. Az edzésünk se tartson tovább véleményem szerint napi 2 óránál. Fokozottan fontos a víz utánpótlása, mivel edés közben szervezetünk vizet veszt.
Amelyik testrészre akarunk edzeni, arra is találunk gyakorlatokat, vagy esetleg a rutinosabbaktól a terembe elleshetünk egy-két edzésmódszert.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-gyurjuk-ki-magunkat/feed/ 0 6977