Életünk.com http://eletunk.com Thu, 20 Jul 2017 08:03:50 +0000 hu-HU hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.6 72583338 Milyen film a Karácsonyi ének? http://eletunk.com/milyen-film-a-karacsonyi-enek/ http://eletunk.com/milyen-film-a-karacsonyi-enek/#respond Thu, 20 Jul 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/milyen-film-a-karacsonyi-enek/ A Karácsonyi ének című film egy angol klasszikus regényen alapul, melyet Charles Dickens írt 1843-ban. Az animációs filmet 2009-ben adta ki a Walt Disney Pictures, és már a szinkronhangok miatt is nagy sikerűnek ígérkezett, hiszen olyan színészek adták a szereplők hangját, mint Jim Carrey, és Gary Oldman.
Ezt a regényt már többször feldolgozták, azonban ez a változat úgynevezett capture motion technológiával készült, vagyis a film főszereplőinek a vonásait a valódi színészek mozgásai alapján hozták létre. Így készült el ez a 3D-s karácsonyi mozi.
A film főszereplője tehát nem más, mint Ebenezer Scrooge, aki egy mogorva, kapzsi öregember- őt Jim Carrey játssza. A film idején az 1800-as évekbeli Londonban járunk. Scrooge nemcsak a karácsonyt nem szereti, hanem a körülötte lévő embereket sem bírja elviselni, ezért hát az ünnepek közeledtével még morcosabbá válik. Büntetésül, az ünnepek alkalmával eljönnek az öregúrhoz a karácsony szellemei, egészen pontosan 3, a múlt, a jelen, a jövő. A három szellem elviszi magával az öregembert egy időutazásra, s így mutatják meg neki azt, hogy az élet, és a karácsony sokkal másabb attól, ahogy Mr. Scrooge gondolja. A szellemek megmutatják Scrooge-nak hogy eddig hogyan élte az életét, milyen fösvény, és mogorva volt, valamint egy utolsó lehetőséget is adnak neki arra, hogy megváltoztassa magát, és jót tegyen a környezetének.
Ez az animációs film igazán szórakoztató, és tanulságos történetet mesél el, beleszőve persze az ünnep fontosságát, és igazi értékeit.

]]>
http://eletunk.com/milyen-film-a-karacsonyi-enek/feed/ 0 6050
Hogyan készüljünk gyerkőcökkel az ünnepekre? http://eletunk.com/hogyan-keszuljunk-gyerkocokkel-az-unnepekre/ http://eletunk.com/hogyan-keszuljunk-gyerkocokkel-az-unnepekre/#respond Wed, 19 Jul 2017 20:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-keszuljunk-gyerkocokkel-az-unnepekre/ Ahhoz, hogy a gyerekek is megfelelő hangulatban várják a mikulást és az év legszebb ünnepét, a karácsonyt fontos a megfelelő programok, időtöltések, kreatív tennivalók megszervezése.

A mikulás kapcsán írhatunk közösen levet a télapónak ha kisebb a gyerkőc, ha nagyobb, akkor ezt saját maga is megteheti. Felnőttként van egy lehetőségünk meglepetést szerezni: létezik egy internetes oldal, ahol a gyermek számára kérhetünk a mikulástól névre szóló levelet. Természetesen ez nem ingyenes szolgáltatás, így jobban járunk, ha magunkat tesszük ezt meg: vásároljunk vagy készítsünk télapós, rénszarvasos, stb. levélpapírt és borítékot, írjuk meg a levelet, majd csempésszük a postaládánkba. Az öröm garantáltan nem fog elmaradni!

A karácsonnyal kapcsolatban több dolog áll rendelkezésünkre a hangolódáshoz és számos általunk elvégzett feladatba is bevonhatjuk a kisebbeket és nagyobbakat.
Nagyon olcsó, de mutatós és az ovisoktól a kisiskolásokig bárki bevonható a sógyurma készítésébe. Ehhez számos receptet találunk a neten, vízen, són és liszten kívül ritkán van szükség másra. Ebből a tésztából aztán karácsonyfadísz, asztaldísz, akasztható figura vagy ajándék is készülhet, a megformázás után csak ki kell sütni őket. Ha készen vannak, használhatunk temperát a festéshez, hogy még élethűbb legyen az alkotás.
Egyszerű és pénztárca kímélő megoldás lehet még a hajtogatás is, amelyhez szintén találunk segítséget az interneten. Az elkészült műveket szinte bárhol használhatjuk és a gyerekeknek nagy sikerélmény, ha az általuk készített apróságok díszítik a lakást. Ehhez inkább szükséges kézügyesség, mint a sógyurmához, talán ez a legfontosabb különbség.
Az üvegfestés is jó móka lehet, bár ehhez már konkrétan kell kézügyesség, inkább nagyobbaknak ajánlott és nem a legolcsóbb szórakozás, viszont amit elkészítenek díszeket, azok örökre megmaradnak. Felhasználhatóak tükörre, ablakra, üvegre, kreatív boltokban számtalan mintát és színt vásárolhatunk.
Ha már az áraknál tartunk: nem tűnik olcsónak, de nagy felületre elég lehet egy flakon hó spray. Sablont az internetről is tudunk letölteni, ehhez ügyesség se sok kell és még a spray dobozába is szoktak lenni fújható papír mintákat. Plusz ovisokkal is nyugodtan fújkálhatunk, szinte kor független. Igen könnyen lejön minden fújható felületről egy kis meleg vízzel, nem okoz kárt és nem giccses.
Az elsőként megemlített levél témát természetesen a karácsony közeledtével is bevethetjük, így két legyet ütünk egy csapásra: a gyerkőc is készül az ünnepekre és mi is kapunk tippeket a megfelelő ajándékhoz.

Ha a konyhai műveletekbe szeretnénk bevonni az apróságokat, akkor 2 dolgot ki lehet emelni, amelyeket korosztálytól függetlenül alkalmazhatunk. Az egyik, a süteménysütésben – mézeskalács készítésben való részvétel. Úgy dekorálhatnak, ahogy csak szeretnének és még a kiszaggató formát is bátran odaadhatjuk nekik is. A másik dolog, ha veszünk például 3 csomag egész szegfűszeget és 3-4 narancsot, ezt a gyerkőcnek adjuk, ő pedig akármilyen formában beleszurkálhatja a fűszert a gyümölcsbe. Elrontani lehetetlen, csak sikerélmény lehet a vége és az illata is csodás.

Természetesen számtalan ötletet találhatunk még az interneten, amelyekbe a kicsik is bevonhatóak, néhány perc keresés után biztosan jobbnál-jobb programokat tudunk szervezni szinte fillérekért.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-keszuljunk-gyerkocokkel-az-unnepekre/feed/ 0 6735
Hogyan készítsünk egyedi babaruhákat? http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-egyedi-babaruhakat/ http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-egyedi-babaruhakat/#respond Wed, 19 Jul 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-egyedi-babaruhakat/ Különösen a nyári ruhácskák elkészítése nagyon könnyű a folyamatosan gyűjtött maradék textíliákból.
A legkisebbek számára nagyszerű lehet egy egyszerűen csak átalakított fehér rugdalózó is. Készíthetünk szimplán csak egy hímzést rá valamilyen vicces felirattal, de ügyeljünk, hogy nagyon szépen legyen letisztázva a hátoldalon, nehogy a csomók, kilógó szálak irritálják a baba bőrét.
Egy kicsit talán már nehezebb kivitelezni a rugdalózóra varrt csinos szoknyácskát, mert úgy kell megoldani, hogy ne szorítsa el a baba derekát. A legegyszerűbb varrógépekkel is lehet pamut varrásához való, rugalmas öltésekkel dolgozni. Mérjük le a baba derekát, és a rugdalózó anyagához hasonló rugalmas pamutból szabjuk ki a szoknyarészt. Legyen bő, harang alakú, hogy szabad mozgást biztosítson, de ne legyen túl hosszú, nehogy beakadjon a kicsi lába, és főleg ne tudjon az arcára borulni, ami fulladáshoz vezethet.
Szegjük le körben a kivágott anyagot, majd varrógéppel, rugalmas öltésekkel, vagy kézzel, laza öltésekkel varrjuk fel a ruha derekára. Ugyanezt a kis ruhát kiegészíthetjük különféle díszítésekkel. Tehetünk rá például zsebeket, kertészkantárt vagy kötény alakú felsőrészt.
Kisfiúk részére nadrágot varrjunk. Ez a lábközi varrás miatt nem fog elmozdulni, ezért nem muszáj hozzáerősíteni egy rugdalózóhoz. Vegyük le a baba méreteit, és varrjunk egyszerű, bő, szűkítések nélküli nadrágot. Ezt több dolog is a baba derekán tarthatja, például fűzhetünk gumit a derekába, vagy varrhatunk tépőzárat, gombot az elejére. Fiú nadrágra is szerelhetünk kertészkantárt. Ezeket mindig úgy alakítsuk ki, hogy elöl párhuzamosan fussanak, hátul pedig keresztezzék egymást.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-egyedi-babaruhakat/feed/ 0 4531
Mit tud az új Mini? http://eletunk.com/mit-tud-az-uj-mini/ http://eletunk.com/mit-tud-az-uj-mini/#respond Tue, 18 Jul 2017 20:03:51 +0000 http://eletunk.com/mit-tud-az-uj-mini/ Mint minden évben, az európai autógyártó cégek, általában november – december környékén bemutatják legújabb autóikat a különböző autóexpókon, szerte a világban. Az angol autógyártó cég, a Mini is így tett, és bemutatta legújabb 2014-es modelljét.
Első ránézésre a Mini a karosszérián nem sokat változtatott, maximum annyit, hogy az autó most kicsit úgy néz ki, mintha egy oldalsó tuning növelést kapott volna, azonban ezt csak a más színű festés láttatja így. A legfőbb újításai közé tartozik ennek az új modellnek az, hogy a korábbi változatokhoz képest egy könnyebb padlólemezt kapott, ami így jelentősen csökkenti az autó súlyát. Az új gyalogosvédelmi rendszert is alkalmazták ebben a Miniben, így ha valamikor elénk vágna egy járókelő, az autó magától lefékez, és rögtön figyelmeztet a veszélyre bennünket. Ennek a rendszernek alapjául a futómű is fejlesztésre került, így már egy teljesen adaptív felfüggesztést is kaphatunk az új Minibe. A motortéren a BMW háromhengeres 1,5 literes benzinmotorját kapjuk, ami 130 lóerőt biztosít. Az autó kérhető azonban dieseles változatban is, de itt csak 116 lóerőt kapunk a gépjárművünk alá.
Természetesen egy turbó változata is lesz az új Mininek, ez egy 2 literes 192 lóerős turbó benzines motorral kapható majd, amellyel már nyugodtan száguldozhatunk akár a versenypályákon is. Az árról még pontos információkat nem tudni, de vélhetően a szokásos Mini árkategóriába fog majd tartozni ez a modell is, de egy biztos, hogy a turbó változatért majd mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

]]>
http://eletunk.com/mit-tud-az-uj-mini/feed/ 0 3455
Milyen a jó babysitter http://eletunk.com/milyen-jo-babysitter/ http://eletunk.com/milyen-jo-babysitter/#respond Tue, 18 Jul 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/milyen-jo-babysitter/ Könnyű lenne felsorolni mindazokat a tökéletességeket, amelyeket együtt szeretnénk látni abba a személyben, akire a gyermekünket rábízzuk, de ha végül rákerül a sor, hogy adott hétköznapi emberek közül válasszunk, el kell döntenünk, hogy mégis melyek a legszükségesebb tulajdonságok, amelyekkel az illetőnek rendelkeznie kell.

A legfontosabb a természete. Legyen a gyermekkel szemben gyengéd, megértő, nyugodt, értelmes, magabiztos. Szeresse a gyermeket, anélkül, hogy agyonkényeztetné. Tudjon vele bánni, zsörtölődés vagy fölösleges szigorúság nélkül. Más szóval, derűsen kezelje a gyermeket. Jó, ha a vele való ismerkedésnél a gyermek is velünk van. Az illetőt a gyermekkel szembeni önkéntelen megnyilvánulásaiból jobban megismerhetjük, mint a szavaiból. Óvakodjunk a mérges, eleve szemrehányó, humorérzék nélküli személyektől, akik tele vannak könyvszagú elméletekkel.

A leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy a szülők rendszerint tapasztalt gyerekgondozónőt keresnek. Természetes, hogy jobb érzés a gyermeket olyan valakinek a gondjaira bízni, aki tudja, mit kell csinálni bélhurut vagy gégehurut esetén. De a betegség kivételes esemény a gyermek életében. A mindennapok órái jobban számítanak. Jó dolog a tapasztalat és gyakorlat akkor, ha megfelelő egyéniséggel párosul. Ha valakinek rossz a természete, akkor hiába van akármilyen szakértelme. A tisztaság és lelkiismeretesség többet ér, mint a szakmai tapasztalat. Gyermekgondozónak megfelelőbb az, aki kicsit túlságosan aprólékos, mint az, aki könnyedén veszi a dolgokat.

]]>
http://eletunk.com/milyen-jo-babysitter/feed/ 0 6797
Mi történik a Harry Potter és a félvér herceg című filmben? http://eletunk.com/mi-tortenik-a-harry-potter-es-a-felver-herceg-cimu-filmben/ http://eletunk.com/mi-tortenik-a-harry-potter-es-a-felver-herceg-cimu-filmben/#respond Mon, 17 Jul 2017 20:03:54 +0000 http://eletunk.com/mi-tortenik-a-harry-potter-es-a-felver-herceg-cimu-filmben/ A 2008-ban a mozikba kerülő Harry Potter és a félvér herceg című filmet világszerte óriási érdeklődéssel várták a Harry Potter- rajongók, hiszen tudták hogy következik az a rész, amelyben minden „sötétre fordul” a filmsorozatban. A filmet ugyanúgy David Yates rendezte, ahogy a főnix rendjét, így biztosak lehettünk benne, hogy ez a rész tökéletesen fog majd illeszkedni az előzőhöz, és nem is kellett csalódnunk.
Harryék immáron a hatodik osztályba léptek idén, és azt kell hogy észrevegyék, hogy egyre több a sötétség, nemcsak az iskola körül, hanem az egész világban. Most már teljesen nyilvánvalóvá vált Voldemort nagyúr visszatérése, és a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola sem tűnik olyan biztonságosnak, mint ahogy azt előtte gondolták. Dumbledore elgyengült, megöregedett, Harrynek pedig olyan titokzatos feladatokkal kell szembenéznie, mellyel eddig még soha. Kiderül, hogy Voldemort gyengéi a horcruxok, de még nem tudják, mik azok pontosan, hol vannak, és mennyi van belőlük. Amíg Harry és Dumbledore titkos küldetéseikkel foglalkoznak, addig Ron és Hemione viszonya is megrendül, a halálfalók ellepik az egész iskolát, és a Roxfort fölött megjelenik a sötét nagyúr jegye is.
Dumbledore megismerteti Harryvel a saját, és az ellenfele, Voldemort múltját is, és úgy véli, együtt sikerül megerősödniük annyira, hogy véget vessenek az egyre nagyobb káosznak. Azonban olyan váratlan fordulatokkal kell szembenézniük, amire még a legnagyobb mágus, Dumbledore sem számíthatott.

]]>
http://eletunk.com/mi-tortenik-a-harry-potter-es-a-felver-herceg-cimu-filmben/feed/ 0 4253
Hogyan kell játszani a Warhammer Dark Crusade-del? http://eletunk.com/hogyan-kell-jatszani-a-warhammer-dark-crusade-del/ http://eletunk.com/hogyan-kell-jatszani-a-warhammer-dark-crusade-del/#respond Mon, 17 Jul 2017 08:03:54 +0000 http://eletunk.com/hogyan-kell-jatszani-a-warhammer-dark-crusade-del/ A Warhammer Dark Crusade című játék a THQ kiadásában jelent meg, már több évvel ezelőtt. A számítógépes stratégiai játék a Warhammer 40000 terepasztalos stratégia- kalandjáték számítógépesített változatát jeleníti meg, ahol több frakció harcol egymás ellen területekért. A játékban azonban van egy küldetés modul is, amiben a Space Marine nevű fajjal kezdhetünk, és velük, az Űrgárdistákkal kell felderítenünk azt, hogy a Chaos miként férkőzött be az általunk védett bolygóra.
A játékban több típusú fajt is megismerhetünk, természetesen a Space Marine az első, akik ember kinézetűek, azonban egy űrruhára hasonlító páncélt viselnek, aminek a segítségével egy kicsit lovagias hatást keltenek. A másik faj amivel játszhatunk, az Eldar, melyben elfek, azaz tündék találhatóak. Ők olyan technikákkal harcolnak ellenfeleik ellen, amik inkább a mágiára alapoznak, mintsem a testi erőre. A játékban megtalálható még az ősi ellenség, a Chaos is, akik szinte ugyanúgy néznek ki mint a Space Marine-ok, csak fekete színűek, és szarvakkal rendelkeznek. Az Orc faj sem hiányozhat a warhammer univerzumból, így ők is szerepelnek a játékban, mint választható faj, de az újításoknak köszönhetően még robotharcosokat, azaz Necron katonákat is lehet választani a játékunk során.
Az irányítás elsőre nehézkes lehet azoknak, akik nem játszottak még ilyen típusú stratégiai játékkal, de az egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően egy kezdő is könnyedén elsajátíthatja az egységek mozgatásának technikáját, és az építkezési szabályokat is. A játékot 16-os korosztály fölött ajánlják, mivel vannak benne kicsit durvább képkockák is.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-kell-jatszani-a-warhammer-dark-crusade-del/feed/ 0 232
Hogyan készítsünk kaszinó tojást? http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-kaszino-tojast/ http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-kaszino-tojast/#respond Sun, 16 Jul 2017 20:03:50 +0000 http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-kaszino-tojast/ Nagyon kedvelt ételek közé tartozik a kaszinó tojás, ami a hidegtálak egyik legfőbb és elmaradhatatlan étele a tálakról. A kaszinótojást elkészíthetjük akár egy kellemes reggelen, vagy akár vacsorára is. Viszont különböző recept változatokat ismerhetünk, de a hagyományost nem minden esetben ismerős. Ezt az ételt, könnyebb elkészíteni mint az gondolnánk. Tehát itt a hagyományos kaszinótojás receptje.
Hozzávalói: Vegyünk 10 tojást, 2 evőkanál majonézt, 1 evőkanál mustárt, 1,5 dl tejföl, petrezselyem, egy kevés cukor, só és végül bors.

Elkészítése:
Először is feltesszük a tojásokat főni. Olyan edénybe tegyük ahol elférnek a tojások egymás mellett és ellepje víz őket. Ha a tojások elkészültek akkor öntsük le a forró vizet és engedjünk rá hideg vizet és legalább egy pár percet még a vízben hagyjuk. Ezután szedjük le a héját és vágjuk félbe mindegyiket, és a tojássárgáját szedjük ki belőlük.
A kiszedett tojássárgákat keverjük össze a majonézzel, a tejföllel, a mustárral és némi apróra vágott petrezselyemmel, ízesítjük meg némi cukorral, sóval és a borssal. Ha ezek mind készen vannak és ízletes krémet kaptunk akkor ha kreatívak vagyunk vegyük elő a torta díszítőnket vagy ha nincs egy tasakot amelynek kivágjuk a sarkát és szép formákba vissza töltjük a krémet a felezett tojásokba.
Ha ezzel megvagyunk, akkor tálcára vagy lapos tányérra tesszük, a tetejét megszórhatjuk az apróra vágott petrezselyemmel illetve egy kis piros őrölt paprikával. Ha vendégeket várunk akkor ajánlott hozzá valami mártogatós szószt készíteni mellé.

]]>
http://eletunk.com/hogyan-keszitsunk-kaszino-tojast/feed/ 0 1670
Milyen jelentésekkel bír a “mercado” szó? http://eletunk.com/milyen-jelentesekkel-bir-mercado-szo/ http://eletunk.com/milyen-jelentesekkel-bir-mercado-szo/#respond Sun, 16 Jul 2017 08:03:50 +0000 http://eletunk.com/milyen-jelentesekkel-bir-mercado-szo/ A szó Spanyolországból származik. Nagyon népszerű vezetéknév a latin származású személyeknél. Lefordítva azt jelenti: piac. Nagyon zavaró lehet azoknak, akiknek ilyen nevük van, hogy a legtöbb ember tudja, mit jelent, és szereti is ezt szóvá tenni.

Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában című regényében is volt egy Joseph Mercado nevű férfi és a felesége, Mrs. Mercado. Ezt a regényt meg is filmesítették David Suchet – mint Hercule Poirot – főszereplésével. A történet egy ásatáson folyik, Tell Jarimzsában, ahová Hastings, Hercule Poirot barátja azért ment, hogy unokaöccsét meglátogassa. Különféle események folytán valahogy Poirot is odakerül, és természetesen ismét elkövetnek a közelében egy-két gyilkosságot. A tettest le is füleli, s a film és a könyv végén bravúrosan, kicsit színpadiasan elmagyarázza a történteket, az okot és okozatot. Mindenképp érdemes a könyvet elolvasni vagy megnézni a filmet; már David Suchet színészi képességei és néhány vicces jelenet miatt is.

Egy másik – elég humoros – jelentése a szónak: „bélgáz elengedése közben beszékelni”.

Egy húsevő baktérium, az MRSA (Methicillin-resistens Staphylococcus aureus) beceneve is lehet, ami az antibiotikumoknak is ellenálló szuperbaktérium. A betegségtől vagy sebesüléstől legyengült szervezetekben jelenthet veszélyt. Leginkább sebeken keresztül juthat be a szervezetbe, de megjelent egy törzs, mely a bőrön keresztül is fertőz. Elsősorban a bőrön, légutakban, belső szervekben okozhat gennyesedést, gyulladásokat, elváltozásokat. Nagyon ellenálló baktérium, akár hónapokig is életképes lehet textíliákban, váladékokban, és jól tűri a szárazságot is. A leggyakoribb kórházban elkapható fertőzés.

A szó jelenthet még olyan “mocskos zsarut is, aki fiúkat molesztál”.

]]>
http://eletunk.com/milyen-jelentesekkel-bir-mercado-szo/feed/ 0 5600
Milyen a disznóvágás? http://eletunk.com/milyen-disznovagas/ http://eletunk.com/milyen-disznovagas/#respond Sat, 15 Jul 2017 20:03:50 +0000 http://eletunk.com/milyen-disznovagas/ Elérkezett a disznóvágások ideje. A hagyományos falusi népszokást decemberben és januárban tartják, mert a hidegben kevésbé romlik meg a nagy mennyiségű hús. A disznóvágás során a házisertést levágják, majd szinte minden részét feldolgozzák és végül az összegyűltek megvacsoráznak. A munkamenetet előre meg kell tervezni.
A sertés levágása előtt pálinkával szokás koccintani. Ezután a böllér leszúrja a disznót, miközben segítenek neki az állat lefogásával. Van ahol sokkolóval először elkábítják, és utána szúrják le. A disznót kivéreztetik, a kifolyt vért felhasználják hagymás vér és véres hurka készítéséhez. A vérbe sót tesznek, hogy ne alvadjon meg.
Ezután a sertés szőrét eltávolítják forrázással vagy perzseléssel, majd lemossák. A megtisztított állat hasát a böllér felhasítja, kibelezi, majd szétbontja főbb részeire: csülök, köröm, háj, tokaszalonna, oldalas, sonka, szalonna, fej.
A fejet abálják és felhasználják a hurkához. A tokaszalonnát sóval, fokhagymával és paprikával ízesítik. A szalonnából töpörtyűt sütnek. Ebből nyerik a kenhető zsírt is. A kolbászhoz összedarálják a húst és a zsírszalonnát. A belsőségekből hurkát készítenek, leggyakrabban véreset és májasat, melyet házanként máshogy készítenek. A kolbászt és a hurkát a disznó megtisztított beleibe töltik. A csülköt, szalonnát és a sonkát pácolják és füstölik. A sonkát húsvétig el lehet rakni. A gyomrot felhasználják a disznósajthoz, ami tartalmaz bőrös, húsos, porcos részeket.
Vacsorára elkészül az orjaleves, a húsos káposzta, a véres és májas hurka, a sertéspörkölt, a máj és a pecsenye.

]]>
http://eletunk.com/milyen-disznovagas/feed/ 0 17