Kezdőlap » Látnivalók » Egyiptomi hang és fényjáték

Egyiptomi hang és fényjáték

Egyiptom az istenek, Egyiptom a piramisok, Egyiptom a mecsetek, Egyiptom a bazárok, Egyiptom a fáraók, Egyiptom a sivatagok, Egyiptom a napimádók és búvárok földje. Ezek mind együttesen adják azt a kimeríthetetlen vonzerőt, amivel tudósok, utazók, vagy csak egyszerű kíváncsiskodó turisták millióit csábítják ide, és kápráztatják el évente. "A civilizáció bölcsőjének” különleges attrakciója a hang- és fényjáték. A gízai piramisoknál, a karnaki templomnál, Abu Szimbelnél, Philae szigetén egyaránt a szabadban gyönyörködhetünk az ókori kultúra és a modern technika ötvözéseként látható, és különböző nyelveken hallható szelíd show-műsorokban, ami szó szerint fénypontja az utazásnak: Karnakban először a hatalmas oszlopok, torzó szobrok, obeliszkek, falmaradványok közt ...
Gíza1.jpg

Egyiptom az istenek, Egyiptom a piramisok, Egyiptom a mecsetek, Egyiptom a bazárok, Egyiptom a fáraók, Egyiptom a sivatagok, Egyiptom a napimádók és búvárok földje. Ezek mind együttesen adják azt a kimeríthetetlen vonzerőt, amivel tudósok, utazók, vagy csak egyszerű kíváncsiskodó turisták millióit csábítják ide, és kápráztatják el évente. “A civilizáció bölcsőjének” különleges attrakciója a hang- és fényjáték.
A gízai piramisoknál, a karnaki templomnál, Abu Szimbelnél, Philae szigetén egyaránt a szabadban gyönyörködhetünk az ókori kultúra és a modern technika ötvözéseként látható, és különböző nyelveken hallható szelíd show-műsorokban, ami szó szerint fénypontja az utazásnak:
Karnakban először a hatalmas oszlopok, torzó szobrok, obeliszkek, falmaradványok közt sétálva kápráztat el a fény-zene harmonikus, együttes játéka, majd a Szent-tó partján leülve várjuk a fejleményeket. A távolból lódobogást, fegyvercsörrenést hallani, amely egyre közelit, egyre félelmetesebben. A csata immár a templom melletti téren folytatódik, mígnem megérkezik az erősítés a messzeségből. Előbukkannak, mintha eddig hömpölygő ködfátyol takarta volna el őket. A romok között élet-halál harcot vívnak. Repkednek a nyilak, folyik a vér, szikráznak a pajzsok, test a testnek feszül. Egyszerre a sikolyok, a harci induló lágy muzsikává szelídül, az ellenség leteszi a fegyvert. Hatalmas üdvrivalgás közepette közeledik aranyozott, díszes lován a fővezér és kísérete ünnepelni a nagy diadalt. Egyiptom tovább virágzik.
A Királyok Völgyében eközben szomorú moraj hallik. A fáraó uralmának vége. Aranyszarkofágban hozzák a temetési szertartáshoz. Minden kész, hogy átléphessen a túlvilágra. Bebalzsamozott teste bebocsátásra vár Ozirisz birodalmába.
A fények egyszerűen, mégis hatásosan, összhangban a látvánnyal, örök emlékként zuhannak a szívünkbe . A valóságban mindezt úgy játsszák el, hogy egy lélek sincs a közönségen kívül, mégis mintha a világ összes színháza adna itt randevút, élethűek a „jelenetek”, a folytatásnak csupán a fantáziánk szab határt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

20111017allatvila2.jpg

Milyen madarak vonulnak ősszel?

Már kisiskolásként megtanuljuk, hogy bizonyos madarak nyár végével, az ősz beköszöntével elvonulnak, vagyis máshol töltik ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.